АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А. Глюкокортикоід

В. Ізадрин

С. Адреналін

D. М-холіноміметик

Е. Ефедрин

 

573. Вночі до приймальної кімнати лікарні доставлено хворого з тяжким отруєнням невідомою отрутою в стані гострої судинної недостатності. Який із зазначених препаратів необхідно використати для термінової допомоги?

А. Норадреналін

B. Ізадрин

C. Мезатон

D. Кофеін

Е. Кордіамін

 

574. У відділення реанімації доставлений хворий, що прийняв велику дозу фенобарбітала із суіцидною метою. Об'єктивно: свідомість відсутня, рефлекси пригноблені, дихання рідке, поверхневе. Артеріальний тиск 80/60 мм рт. ст. Пульс нитковидний. На підставі об'єктивних і лабораторних даних - явища респираторно-метаболичного ацидозу. Призначення якого препарату показано для корекції кислотно-лужного стану?

А. Розчин натрію хлориду

В. Розчин кальцію хлориду

С. Розчин амонію хлориду

D. Розчин калію хлориду

E. Трисамін

 

575. Іноземний студент із країни з тропічним кліматом під час літніх канікул занедужав триденною малярією. Після видужання він повернувся в Україну для продовження навчання. У січні в нього розвився рецидив малярії. З анамнезу: йому не був призначений препарат для профілактики рецидивів, що впливає на параеритроцитарні форми малярійного плазмодія. Вкажіть цей препарат.

А. Хингамін

В. Галохін

С. Гідроксихлорохін

D. Амодиахін

E. Примахін

 

 

576. Вкажіть засіб, який застосовують як антидот при отруєнні солями важких металів.

А. Метиленовий синій

В. Налоксон

С. Бемегрид

D. Налтрексон

E. Унітіол

 

577. Вагітна жінка хвилювалася перед пологами і протягом місяця приймала транквілізатор. У немовляти спостерігається ослаблення смоктального рефлексу. Яка дія реалізується при цьому?

А. Тератогенна

В. Алергізуюча

С. Канцерогенна

D. Ембриотоксична

E. Фетотоксична

 

578. Після введення анальгіну в хворого почалася гостра алергічна реакція, ядуха, біль за грудиною. Пульс зник, припинилися серцеві скорочення. Який засіб фармакологічної допомоги варто застосувати в першу чергу?

А. Внутрішньовенно ввести строфантин

В. Внутрішньовенно ввести преднізолон

С. Внутрішньовенно ввести дімедрол

D. Внутрішньовенно ввести адреналін

E. Внутрісерцево ввести адреналін

 

579. Вкажіть основне показання до застосування адсорбентів.

А. Діарея

В. Гіпоацидний гастрит

С. Зниження активності трипсину

D. Зниження жовчогінної функції

E. Інтоксикація

 

 

580. Хворий довгий час вживав антибіотики широкого спектру, що викликали зниження апетиту, нудоту, проносну дію з гнілостним запахом. Про яку побічну дію іде мова?


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 410 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)