АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Знеболювання пологів.Вимоги до анестетиків в акушерській практиці.

Прочитайте:
  1. III. ПОНЯТТЯ ПРО БІЛЬ ТА ЗНЕБОЛЮВАННЯ (АНЕСТЕЗІЮ)
  2. V. Знеболювання в діяльності медичної сестри.
  3. Анестезія біля круглого отвору - знеболювання другої гілки трійчастого нерва (верхньощелепного нерва).
  4. Вазоконстрикція і дія місцевих анестетиків.
  5. Вплив місцевих анестетиків на кровообіг.
  6. Вплив рH на дію місцевих анестетиків.
  7. Догляд за хворими після знеболювання.
  8. ЗАГАЛЬНЕ ЗНЕБОЛЮВАННЯ
  9. Загальне знеболювання (наркоз)
  10. Загальне та місцеве знеболювання.

При виникненні болісних відчуттів треба користуватись спеціальними способами знеболювання.

1. Під час перейм слід глибоко дихати (до 30 вдихів за 1 хв). Це сприяє насиченню організмів матері і плода киснем.

2. Погладжування нижньої частини живота (зони підвищеної шкірної больової чутливості) кінчиками пальців рук. Цей прийом поєднується з ритмічним диханням..

3. Натискування на больові точки в ділянці передньо-верхніх остей клубових кісток. Також супроводжується глибоким ритмічним диханням.

4. Під час перейм роділля підкладає кулаки під поперек так, щоб вони притискували точки, що відповідають зовнішнім кутам поперекового ромба. Супроводжується глибоким диханням.

5. Під час перейм роділля різким рухом долоні масирує поперек у момент вдиху. В момент видиху руку віднімає.

6. Роділля рахує перейми, визначає час їх появи, тривалість і кінець. Це відволікає увагу роділлі від больових відчуттів.

До немедикаментозних способів знеболювання відносять голковколювання. Воно дає ефект часткового приглушення больових імпульсів, але більшість породіль все ж вдаються до додаткового знеболення іншими методами.

Існує ще один спосіб немедикаментозного знеболювання. Він називається ЧеНС (черезшкірна електронейростімуляція). Цей метод використовується вже багато років. Його суть зводиться до того, що на зону спини породіллі впливають електродами. Інтенсивність знеболювання може регулюватися не тільки лікарем, але і самою жінкою. Цей спосіб знеболення безпечний і просто в здійсненні. Але існує один недолік, який може утруднити використання цього методу. При використанні даного методу знеболення стає дуже складно моніторити стан дитини.Але, все ж найбільш значущими в плані знеболювання при пологах є медикаментозні способи знеболювання.Наркотичні анальгетики належать до найбільш ефективних способів знеболювання. Але їх зазвичай застосовують лише для часткового зниження хворобливих відчуттів під час пологів, а не для повного блокування больових відчуттів.Так само під час пологів можуть використовувати транквілізатори і седативні медикаменти, які застосовуються для зменшення нервового збудження і симптомів нудоти.Знеболювання пологів за допомогою інгаляцій.Знеболювання методом інгаляції дуже часто застосовується на практиці. Інгаляції зазвичай застосовуються при хворобливих сутичках на стадії відкриття шийки матки більше 4 см.Найпопулярнішим є використання закису азоту з киснем, Тріль і пентран. Цей метод знеболення повинен здійснюватися під строгим контролем лікаря. Його ефективність залежить від правильності виконання процедури і дотримання рецептури компонентів.

3.Бартолініт.Клініка.Діагностика.Лікування.- це запалення великої залози присінка піхви.Може викликатися стафілококами,ешерихіями,гонококами.Процес починається у вивідній протоці залози-виникає каналікуліт,ділі він поширюється на паринхіму залози при цьому зявляється серозне,серозно-гнійне або гнійне запалення. Клініка. Загальна слабкість,нездужання,неприємні відчуття,підв температура тіла,набряк і гіперемія у ділянці бартолінової залози,при пальпації різка болючість,місцеве підв температуриі набряк тканин.Якщо гній заповнює усі часточки залози -псевдоабсцес.При обстеженні різко болючий пухлиноподібний утвір.Після прориву гнійника стан жінки покращується.Якщо лікування недостатнє формується ретенційна киста,яку плутають з доброякісною або злоякісною пухлиною. Лікування. Антибіотики,сульфаніламідні.Теплі сидячі ваночки калію пергаманату,теплі процедури(грілка,солюкс),мазь вишневського,симптоматичні засоби.Опромінення зони рани інфрачервоним напівпровідником-лазерним.

Білет 21

1.Задача. Діагноз-позаматкова вагітність.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 517 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)