АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Перебіг та ведення вагітності у 3 періоді родів. Ознаки відшарування і методи видалення плаценти.

Прочитайте:
  1. A. Пасивна імунізація специфічним імуноглобуліном – інфільтрація в рану та в/м введення залишку і розпочаток курсу антирабічних щеплень
  2. A. Ручне відділення і видалення плаценти
  3. C. Внутрішньовенне краплинне введення 0,9 розчину натрію хлориду 200 мл
  4. C. Швидке введення в наркотичний сон
  5. C.Гоління операційного поля, проведення премедикації
  6. E. - Відведення та згинання.
  7. E. Період напівиведення
  8. I. Организационно-методический раздел
  9. I. Спостереження за перебігом нормальної вагітності
  10. II.Методи діагностики інфекції під час вагітності

3-й період – послідовий. Тут відбуваються 2 процеси: відділення(відшарування) плаценти від стінки матки і виділення(зганяння) посліду з порожнини матки.Внаслідок скорочення матки відбувається відділення плаценти від її стінок. Послідовий період триває від10-15 до 30 хв.кровотеча у 3 періоді пологів становить 200-250мл.при центральному відокремленні плацента відокремлюється спочатку у центральній частині. Утворюється ретроплацентарна гематома, яка сприяє повному відокремленню посліду. Він народжується плодовою оболонкою назовні. 2-й тип відокремлення – відділяється з периферії. Ретроплацентарна гематома не утворюється, послід народжується нижнім краєм у перед,материнською поверхнею назовні.

З метою профілактики кровотечі після народження плода в\м вводимо 10 ОД окситоцину. Спостерігаємо за роділлею, стежать за заг. станом, пульсом, АТ, диханням, кольором слизових оболонок, шкіри, ознакаи, що свідчть про відокремлення плаценти: Ознака Шредера – зміна форми та висоти стояння дна матки. Одразу після народж. дит. матка має округлу форму, дно її розміщується на рівні пупка. Після відокремлення плаценти матка сплощується, витягується, дно відхиляється у правий бік.Ознака Альфреда – подовження зовнішнього вічка пуповини. Затискач або лігатура, накладені на пуповину на рівні статевої щілини, опускаються на 10-12 см. Озн. Кюстнера-Чукалова – при натисканні ребром долоні над симфізом за умови відділення плаценти пуповина не втягується. Озн. Довженка – якщо плацента не відділилася, то при глибокому вдиху та видиху пуповина відповідно втягується і опускається. Озн. Клейна – при потузі пуповина опускається. Якщо після припинення потуг вона втягується у піхву, то плацента не відділилася, якщо не втягується – відділилася. Озн. Гогенбіхлера – якщо плацента не відділилася, то пуповина під час скорочення матки може обертатися навколо своєї осі. Якщо за цими озн. діагностовано, що плацента відділилася, то пропонуємо роділлі потужитись, щоб народився послід. Після народження посліду його оглядаємо. Методи видалення відшарованої плаценти:1.Амбуладзе – стаємо з права від роділлі та беремо передню чер. стінку в поздовжню складку, пропонуємо їй потужитися. 2.Гентера – обертаємося лицем до ніг роділлі накладаємо кулаки на роги матки, тиснемо в середину і в низ поза потугами.

3.Креде-Лазаревича – захоплюємо через передню чер. стінку дно матки так, щоб 1 палець був на пердній поверхні матки, 4 на задній. Тиснемо в середину і в низ на вихід поза потугами. Ці методи виконують у строгій послідовності.

Якщо плацента не відшарувалася, то ідуть на ручне виділення плаценти і учне обстеження порожнини матки.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 694 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)