АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Типи прийомних відділень

Прочитайте:
  1. Гігієна медичного персоналу хірургічних відділень.
  2. Гігієнічні вимоги до лікарняних відділень.
  3. Організація роботи відділень новонароджених.

Централізовані. Це одне відділення зі складною струк­турою, що створюється у багатопрофільних неінфекційних лікарнях, особливо в тому разі, коли відділення розташо­вані в одному корпусі.

Децентралізовані. Це відділення, що створюються на ба­зі: а) інфекційного відділення, б) пологових будинків, в) дитячих відділень.

Госпіталізація хворого до стаціонару відбувається та­кими шляхами.

1. За направленням дільничного лікаря (так звана пла­нова госпіталізація). Звичайно таким чином у стаціонар поступають хворі з хронічними захворюваннями у стадії загострення (наприклад, виразкової хвороби шлунка, рев­матизму, хронічного бронхіту) або з гострими захворюван­нями, такими, як бронхіт, вогнищева пневмонія неважкого перебігу тощо. Ще на амбулаторному етапі хворі піддають­ся лабораторному, рентгенологічному, інструментальному обстеженню. При госпіталізації вони мають докладну випис­ку з амбулаторної карти, де вказано клінічний діагноз та результати обстежень, а також направлення (ордер) на госпіталізацію. Термін поступлення таких хворих до стаціонару попередньо узгоджується між поліклінікою та ста­ціонаром.

2. «Швидкою допомогою». Таким чином госпіталізуються хворі з гострими захворюваннями внутрішніх органів, що виникли раптово, такими, як інфаркт міокарда, важкий гіпертонічний криз, гострий панкреатит, ниркова коліка, або з різними загостреннями хронічних захворювань внутріш­ніх органів (значний больовий синдром при виразковій хворобі, загострення хронічної серцево-судинної недостат­ності тощо). Це звичайно хворі, які попередньо не обсте­жувалися.

3. Шляхом самозвертання. У деяких випадках (найчас­тіше це буває у вечірні години) хворі, які раптово відчули себе погано десь поблизу лікарні (це також можуть бути приїжджі), звертаються до прийомного відділення само­стійно. При нагальній потребі їх одразу кладуть до стаціонару. У інших випадках (наприклад, при гіпертонічному кризі) хворому надають допомогу, протягом декількох годин за ним спостерігає лікар, і, якщо хворому стало краще, йо­го відпускають додому. Якщо ж надана допомога була не­ефективною, хворого госпіталізують.

4. Транспортна госпіталізація. Якщо при амбулаторному обстеженні у хворого виявилася пневмонія з важким пере­бігом, а стаціонар, до якого терміново слід госпіталізувати хворого, знаходиться на значній відстані, то дільничний лі­кар виписує ордер на госпіталізацію і викликає бригаду «Швидкої допомоги», яка спеціалізується на перевезенні важкохворих. У її штат входять фельдшер та санітар.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 461 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)