АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Організація роботи прийомного відділення

Прочитайте:
  1. A. Направити хворого в хірургічне відділення.
  2. A. Ручне відділення і видалення плаценти
  3. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  4. II. Організація і склад експертних комісій
  5. II. Організація і склад медико-соціальних експертних комісій
  6. IV. Організація навчально-виховного та реабілітаційного процесу
  7. Алгоритм виконання роботи.
  8. Алгоритм виконання роботи.
  9. Алгоритм роботи.
  10. Ветеринарно-санітарні роботи

Загальні вимоги

1. Приміщення прийомного відділення повинні бути роз­ташовані таким чином, щоб хворий, який виписується зі стаціонару, не стикався з хворим, що поступає до лікарні.

2. До прийомного відділення мають прилягати широкий асфальтований під'їзд, широкі сходи та двері, щоб зручно було нести ноші або везти каталку.

3. Біля входу до прийомного відділення повинна бути прикріплена вивіска, яку добре видно здалека у будь-яку годину доби.

4. Зв'язок прийомного відділення з відділенням лікарні повинен здійснюватися за допомогою грузового ліфта.

Приміщення прийомного відділення

1. Вестибюль, де хворий та його родичі очікують прийо­му. Тут мають бути гардероб, стіл для довідок, ще один стіл зі стільцями, дошка відомостей про правила внутрішнього розпорядку в лікарні, де вказано часи відвідування хворо­го, бесід з лікарем, номери телефонів для довідок, список продуктів харчування, що їх можна приносити хворому.

2. До оглядових кімнат належать; кімната для огляду хворого лікарем; реєстратура, де медична сестра заповнює документи на хворого; боксована кімната (ізолятор), де приймають хворого з підозрою на інфекційне захворюван­ня або гарячку невідомого генезу; кімната для консультацій фахівців; кімната, де проводять антропометричні дослід­ження хворих.

3. Санітарний пропускник, куди входять такі кімнати: душові та ванни; кімната, де хворий переодягається в лі­карняний одяг; кімнати, де проводиться спеціальна сані­тарна обробка хворих (гоління, боротьба з педикульозом, коростою тощо).

4. Процедурні кабінети включають: маніпуляційний, де в разі потреби хворому роблять різні ін'єкції; кабінет, де проводять промивання шлунка, катетеризацію сечового мі­хура, ставлять клізми.

5. Діагностичні кабінети (в основному у великих стаціонару х), де здійснюють електрокардіографічні, лабораторні, рентгенологічні, ендоскопічні дослідження.

6. Кабінет чергового лікаря.

7. Туалетна кімната (санвузол).

8. Гардероб з камерою для зберігання одягу. Докумен­ти та коштовності описують та складають у сейф. Одяг хво­рого також описують на трьох примірниках квитанцій: один залишається в гардеробній, 2-й вклеюють в історію хворо­би, 3-й видають хворому на руки.

9. У великих лікарнях при прийомному відділенні облад­нуються невеликі реанімаційне відділення, перев'язні, опе­раційні та травматологічні пункти.

Основні санітарно-епідемічні накази, які регламентують роботу лікувально-профілактичних закладів:

· ОСТ 4221-285 «Стерилізація та дезінфекція виробів медичного призначення. Методи, засоби та режими дезінфекції, передстерилізаційна обробка (етапи), стерилізація (методи, режими, засоби).»

· Наказ № 288 «Про санітарно-епідеміологічний режим лікувально-профілактичного закладу».

· Наказ № 408 «Про заходи по зниженню захворюваності вірусним гепатитом та профілактиці СНІДу».

· Наказ № 450 «Про заходи щодо попередження захворюваності дифтерією, її профілактика».

· Наказ № 720 «Про посилення медичної допомоги хворим з гнійно-септичними захворюваннями та посилення боротьби з внутрішньо лікарняною інфекцією».


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 456 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)