АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталони відповідей до задачі № 5

Прочитайте:
  1. А. Задачі для самоконтролю
  2. А. Ситуаційні задачі.
  3. А. Ситуаційні клінічні задачі
  4. А.Ситуаційні клінічні задачі
  5. Б. Задачі для самоконтролю
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. Діагноз:Виразкова хвороба шлунка, ускладнена шлунковою кровотечею.

Невідкладна допомога:

- холод на живіт;

- місцева гемостатична терапія з нижче наведених розчинів натрію хлориду 0,9% - 200мл. + амінокапронова кислота 5% 10 мл. Збовтати суміш і пити ковтками до стійкого гемостазу.

- норадреналіну гідротартрат 0,2% - 1 мл в/в на ізотонічному розчині;

- загальна гемостатична терапія (етамзилат натрію 12,5% - 2-4 мл в/в або в/м, вікасол 1% 1 мл в/м, амінокапронова кислота 5% 100 мл в/в краплинно);

- пригнічення шлункової секреції (омез, ланзопразол);

- транспортування в хірургічне відділення.

2. Збирання калу на приховану кров

Мета:Діагностична, для виявлення виразок і новоутворень в органах травлення
Показання:Призначення лікаря.
Протипоказання:Визначає лікар.
Місце виконання:Лікувальний заклад.
Підготувати необхідне: Підкладне судно, або нічний горщик, чиста суха склянна банка ємністю 250 мл з кришкою, деревяна паличка, або деревяний шпатель, направлення, гумові рукавички.
Алгоритм виконання: 1.Психологічно підготуйте пацієнта до виконання маніпуляції, отримайте згоду на проведення дослідження, і провести інструктаж про правила взяття калу на дане дослідження. 2.Протягом 3-х днів до дослідження пацієнт повинен знаходитися на безгемоглобіновій дієті: з раціону виключити мясо, рибу, печінку, буряк, помідори, яблука, гранати. 3.Протягом 3-х днів не можна приймати медикаменти що містять залізо, йод, бром, вісмут. 4.В дні підготовки до дослідження не проводити пацієнту промивання шлунка, зондування, не ставити клізму. 5.При кровоточивості ясен протягом 3-х днів не чистити зуби щіткою. 6.Необхідно виключити потрапляння крові з інших джерел. 7.Для дослідження за допомогою деревяної палички або деревяного шпателя взяти 10-20 г ранкового свіжовиділеного калу із різних місць. 8.Зібрати в банку кал з трьох місць у кількості 30-50 г. 9.При закрепах кал збирається у будь-який час після випорожнення. 10.У пацієнтів які перебувають на ліжковому режимі,кал спочатку збирають в чисте сухе підкладне судно. 11.З судна шпателем відібрати кал в банку. 12.Забезпечити своєчасне відправлення матеріалу до лабораторії. 13.Оформіть направлення. Зробіть відмітку про виконання процедури.

 

 

Терапія № 6

Ви – фельдшер “ФАПу”

Хворий С., 27 років, пред’являє скарги на підвищення температури тіла до 37,2-37,40С, схуднення, зниження апетиту, підвищену пітливість, особливо вночі, слабкість, покашлювання. Хворим себе вважає на протязі трьох місяців, захворювання своє зв’язує з перебуванням у відрядженні.

Об’єктивно: шкіра волога, пальпуються шийні, надключичні, пахвові лімфатичні вузли – еластичні, рухомі, не болючі. В легенях при аускультації на фоні везикулярного дихання маса сухих свистячих хрипів. АТ – 130/80 мм. рт. ст. Р – 80 за 1 хв. Внутрішні органи без особливостей.

1. Ваш попередній діагноз. Які необхідні додаткові методи обстеження? Складіть план лікування.

2. Техніка виконання внутрішньошкірної імунологічної проби на туберкульоз (проба Манту, оцінка результатів).


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 434 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)