АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тривалість теми: 2 год..

Прочитайте:
  1. Актуальність теми:
  2. Актуальність теми:
  3. Всього корів 850 гол. Затвор 80 гол. Середньодобова молоч продуктивність здоров 14кг, хвор – 5. Середня тривалість хвороби 4 діб.
  4. Всього поросят 800 гол. Затвор анемією 80 гол. Середньодобовий приріст здорових – 0,32кг; хвор – 0,15кг. Середня тривалість хвороби 10 дн.
  5. Всього ягнят 600 гол. Захв 80 гол. Середньодобовий приріст здорових – 0,08кг; хвор – 0,1кг. Середня тривалість хвороби 12 дн. Середня маса хворих 7 кг.
  6. Г – атонічна стадія – затухаючі збудження окремих ділянок міокарду, на ЕКГ наростає тривалість та знижується амплітуда хвиль при їх частоті менше 400 в 1 хв..
  7. Графік розміщення й тривалість (секунд) рекламних анонсів на телеканалах
  8. Зміст теми:
  9. Зміст теми: Рентгенологічне дослідження тонкої кишки
  10. Зміст теми: Тактика ведення пацієнта з серцевою недостатністю

Методичні рекомендації для студентів для практичних занять по темі: «Вибір і застосування фізіотерапевтичних методів та курортних факторів при патології хребта».

Актуальність теми:В загальній структурі захворювань з тимчасовою втратою працездатності хворі з патологією хребта займають одне з перших місць. Спостерігається тенденція до збільшення кількості вертебрологічних хворих, що зумовлює до зростання вертеброгенних захворювань внутрішніх органів та систем. Загалом це захворювання констатується у майже у усього дорослого населення і частота ця наростає з віком. Поєднання патології, наявність алергічних реакцій на медикаментозне лікування часто вимагає створення комплексів лікування з включенням немедикаментозних методів терапії. Максимальну значущість при складанні комплексного лікування мають фізичні чинники, які мають спазмолітичний, вазоактивний, метаболічний, нормалізуючий циркуляцію, седативний ефекти. До них можна віднести електролікування, гідро-, бальнеотерапію, кінезотерапію, масажні процедури і т.д. Правильний підбір чинників, методик і дозування в залежності від початкового стану хворого, ведучого клінічного синдрому значно підвищує ефективність лікування, знижує число ускладнень у даної категорії хворих.

Тривалість теми: 2 год..

3. Навчальна мета: Ознайомитися та мати уявлення щодо обгрунтованого застосування фізичних методів лікування при захворюваннях хребта з урахуванням ведучих клінічних синдромів і механізмів дії фізичних чинників при різній патології.

Конкретні цілі:основи на яких базується можливість відновлення здоров’я. Визначення реабілітації, її мета та завдання на кожному з етапів. Засоби, що використовуються на різних етапах реабілітації та особливості їх застосування при різній патології. Критерії відбору осіб для проведення медичної реабілітації. Анатомо-фізіологічні особливості хребта. Етіологію, патогенез, клініку та лікування окремих захворювань хребта. Механізм дії немедикаментозних засобів лікування. Характеристику лікувальних факторів, що використовуються при проведенні медичної реабілітації хворих з патологією хребта. Покази до проведення медичної реабілітації. Особливості відновного лікування хворих патологією хребта.

 

Уміти:

1. Виділити основні клінічні синдроми при захворюваннях хребта.

2. Визначити показання і протипоказання для методів фізіотерапії та курортології при цих хворобах.

3. Визначити етап медичної реабілітації хворого та його завдання.

4. Відібрати хворих для проведення медичної реабілітації.

5. Оформити індивідуальну програму реабілітації хворого на кожному етапі лікування.

6. Підібрати засоби та методи медичної реабілітації та призначити їх хворому в залежності від захворювання.

7. Пояснити вибір методик і дозування при призначенні фізіотерапії хворим з патологією хребта.

8. Пояснити основну мету призначення різних фізіотерапевтичних чинників при патології хребта.

9. Проводити основні лікувальні засоби медичної реабілітації при різній патології.

10. Оцінити результати проведеного лікування.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 385 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)