АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Стабільна стенокардія напруги

Прочитайте:
  1. B. Стабільна стенокардія III фк.
  2. Назва нозологічної форми: Стабільна стенокардія (ФК І )
  3. Назва нозологічної форми: Стабільна стенокардія (ФК ІV)
  4. Назва нозологічної форми: Стабільна стенокардія (ФК ІІ)
  5. Назва нозологічної форми: Стабільна стенокардія (ФК ІІІ)
  6. Нестабільна стенокардія
  7. Нестабільна стенокардія.
  8. РО2 у тканиннiй рiдинi становить 20 мм рт. ст. Яким буде градiєнт напруги кисню
  9. Стабільна стенокардія — особливі діагностичні погляди

Стабільна стенокардія напруги — ангінозний напад виникає на одне i те ж навантаження. Триває більше як 1 місяць. Вона за ступенем тяжкості поділяється на 4 функціональні класи:

1-й клас — напади виникають у разі значних i тривалих навантажень.

2-й клас — незначне обмеження звичайної фізичної активності. Ангінозні напади виникають при ходьбі по рівній місцевості в нормальному темпі на відстань понад 500 м або при підніманні сходами більше ніж на один поверх. Ймовірність появи нападів збільшується при ходьбі в холодну погоду, проти вітру, при емоційному збудженні, в ранкові години.

3-й клас — значне обмеження звичайної фізичної активності. Напади виникають при ходьбі по рівній місцевості в нормальному темпі на відстані 100 — 500 м, при підніманні на один поверх. Нерідко напади з'являються під впливом тільки психоемоційного збудження, від холодного вітру, морозу.

4-й клас — стенокардія виникає при невеликих фізичних навантаженнях, при ходьбі по рівній місцевості на відстань до 100 м, при перенесенні 2— 3 кг вантажу. Хворі не можуть підніматись сходами.

Нечасті напади стенокардії в стані спокою не є обов'язковими критеріями віднесення хворого до 4-го функціонального класу.

Особливості клінічного nepeбiгy cmeнoкapдiї у людей nохuлого віку.

Напад проявляється менш різкими, але тривалими болями. Інколи біль незначний або взагалі не відчувається. Хворі скаржаться на відчутгя важкості, стискання переважно у верхній частині груднини, зліва від груднини, в пре- кардіальній ділянці. Напад розпочинається не дуже швидко, ознаки вегета- тивних порушень незначні або взагалі відсутні. Незвичайна іррадіація болю: в ліву половину шиї, щелепи, праве плече. Відновлювальний післянападовий період у людей похилого віку сповільнений, спостерігаються загальна слабість, головний біль.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 475 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)