АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Заходи профілактики отруєнь під час роботи з пестицидами

Прочитайте:
  1. IV. Заходи в неблагополучному щодо лейкозу господарстві, фермі, стаді
  2. N Проведення профілактики захворювань серед породіль та новонароджених.
  3. А.4.3. Алгоритми первинної профілактики та діагностики ЦД.
  4. Алгоритм виконання роботи.
  5. Алгоритм виконання роботи.
  6. Алгоритм роботи.
  7. В районе улицы Крещатик в вечерне-ночное время происходят грабежи и драки, милиция боится заходить на Майдан. Киев, 11.03.2014
  8. Ветеринарно - санітарні заходи в пташнику
  9. Ветеринарно-санітарні заходи в неблагополучних щодо туберкульозу господарствах
  10. Ветеринарно-санітарні роботи

Пестициди слід зберігати у спеціальних складах, розміщених з відривом 200 м від житлових будинків, джерел водопостачання і тваринницьких об'єктів. Оскільки робота на яких складах належить до найнебезпечніших, до неї допускати осіб, які пройшли медичний огляд і має спеціальний дозвіл роботи з пестицидами. На складах отрутохімікатів і пестицидів необхідні використання гігієнічно раціональної тари, заміна м'якої тари на металеву, вологе прибирання приміщень, штучна вентиляція (включення механічної вентиляції за1,5—2ч на початок роботи знижує концентрації отрутохімікатів і наближає їх до допустимого рівня). На складах можна працювати трохи більше 6 год на добу. Під час роботи слід користуватися засобами індивідуальної захисту. При використанні пестицидів необхідна повна механізація і автоматизація подачі й дозування насіння, виготовлення і дозування суспензії отрутохімікату, оброблення(пестицидами)і навантаження насіння мішки, безперервна обробка посівного матеріалу. Весь технологічний процес має бути герметизований. Повітря, забруднене фунгіцидом і пилом обробленого насіння, відсмоктується і фільтрується. Використання індивідуальної захисту, персонал навчають безпечним методам роботи. При обприскуванні і запиленні рослин кабіна трактори мусять бути герметичними, забезпечені подачею чистого повітря. Бажано мати дистанційне управління роботою обприскувача. Обпилення і обприскування рослин з допомогою наземної апаратури не можна проводити при швидкості вітру більше 4 м/с, роботу з аерозолями допускається в безвітряну погоду або за слабкому вітрі (до 2 м/с) з урахуванням його напряму.

Стан здоров’я дітей і підлітків та фактори, що його формують. Принципи комплексної оцінки стану здоров’я дітей і підлітків. Групи здоров’я. Методика вивчення захворюваності та функціонального стану організму учнів.

Критерії комплексної оцінки стану здоров'я:

1. Наявність або відсутність у момент обстеження хронічних захворювань.

2. Рівень функціонального стану основних систем організму.

3. Ступінь опірності організму несприятливому впливу.

4. Рівень досягнутого розвитку і ступінь його гармонійності.

Відповідно до указаних критеріїв розроблена схема розподілу дітей за групами здоров'я.

Виділяють 5 груп здоров’я:

Перша група здоров’я — Здорові діти з нормальним розвитком та нормальним рівнем функцій.

Друга група здоро’я — Здорові діти, що мають функціональні та деякі морфологічні відхилення, а також знижену опірність до гострих та хронічних захворювань.

Третя група здоров’я — Діти, які страждають хронічними захворюваннями в стані компенсації, зі збереженням функціональних можливостей організму.

Четверта група здоров’я — Діти, які страждають хронічними захворюваннями у стані субкомпенсації, зі зниженими функциональними можливостями організму.

П’ята група здоров’я — Діти, які страждають хронічними захворюваннями у стані декомпенсації, зі значно зниженими функциональними можливостями організму.

Розподіл дітей за групами здоров'я дозволяє виявити осіб, що мають фактори ризику щодо розвитку патологічних зрушень.

Про ступінь опірності (резистентності) організму судять за даними щодо кількості гострих захворювань та загострень хронічних хвороб протягом минулого року, а також за показниками стану неспецифічної резистентності (вміст Х—хроматину і гетерохроматину в епітелії слизової щоки, глікогену в нейтрофілах, активність лугової і кислої фосфотаз в нейтрофілах, дегідрогенази і сукцинатдегідрогенази в лімфоцитах, лізоциму і лактатдегідрпогенази в слині, ступінь бактерицидності шкіри).

Оцінка функціонального стану систем організму проводиться з використанням клінічних методів, а також за допомогою функціональних проб (проби Мартіне, Штанге—Генга, Летунова, РWС170).

У середній школі дітей та підлітків прийнято поділяти на три групи фізичного виховання.

До основної групи фізичного виховання відносять дітей та підлітків, які не мають відхилень у стані здоров’я або мають незначні відхилення та достатню фізичну підготовленість. Заняття з фізичної культури серед учнів, що належать до основніої групи, проводяться згідно з навчальними програмами з предмету в повному обсязі, а здача контрольних нормативів здійснюється з диференційованою оцінкою.

До підготовчої групи відносять дітей та підлітків, які мають відхилення у стані здоров’я та достатньо фізично підготовлені, а також дітей реконвалістентів. Заняття з фізичної культури серед учнів, що належать до підготовчої групи, проводяться згідно з навчальними програмами з обов’язковим дотриманням принципів поступовості та наступності.

До спеціальної групи відносять дітей та підлітків, які мають значні відхилення у стані здоров’я тимчасового або постійного характеру. Заняття з фізичної культури проводяться за спеціально розробленими диференційованими програмами та програмами ЛФК.

Закономірності росту і розвитку дітей і підлітків. Показники фізичного розвитку дітей і підлітків, правила антропометрії, таблиці стандартів фізичного розвитку. Психічний розвиток дітей і підлітків, його етапи, закономірності.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 424 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)