АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталони відповідей до матеріалів самоконтролю.

Прочитайте:
  1. Варіанти правильних відповідей
  2. ВАРТІСТЬ МАТЕРІАЛІВ НА ОДИНИЦЮ І ВИПУСК ПРОДУКЦІЇ
  3. ЕТАЛОН ВІДПОВІДЕЙ
  4. Еталони відповідей до задачі № 1
  5. Еталони відповідей до задачі № 10
  6. Еталони відповідей до задачі № 11
  7. Еталони відповідей до задачі № 13
  8. Еталони відповідей до задачі № 14
  9. Еталони відповідей до задачі № 15
  10. Еталони відповідей до задачі № 16

А. Питання:

1. Нудота, блювання, відригування, порушення апетиту, спотворення апетиту.

2. виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки в період різкого загострення (у перші 8-10 днів при гострому; загостренні хронічного гастриту(у перші 2 дні).

3. слизові супи із круп (вівсяних, перлових, манних) з додаванням яєчно-молочної суміші, вершків, вершкового масла. Не круто зварені яйця, м’ясні і рибні парові суфле, пюре із прісних сортів м’яса, птиці і риби. Протерті каші з вівсяних, гречаних, манних круп, рису з додаванням молока чи вершків. Парові омлети, страви із збитих яєчних білків. Киселі і желе із ягід та фруктів солодких сортів, цукор, мед, наполовину

розведені водою з цукром, ягідні соки. Молоко цільне, вершки, свіжоприготовлений пісний сир. Відвар шипшини з цукром. Вершкове масло додають в готові страви.

4. страви і гарнір з овочів, бульйони, гриби, хліб і хлібобулочні вироби, молочнокислі продукти, прянощі, каву, какао.

5. після дієти 1а на 10-20 день загострення виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки; з 3-го дня гострого чи загострення хронічного гастриту

6. до дієти 1а додають сухарі з білого хліба вищого сорту, тонко нарізані і не зарум'янені; пісне м’ясо парового приготування або відварне подрібнене, молочні каші, овочеві пюре. Шестиразове харчування.

7. страви і гарнір з овочів, бульйони, гриби, хліб і хлібобулочні вироби, молочнокислі продукти, прянощі, каву, какао.

8. виразковій хворобі шлунка чи дванадцятипалої кишки в період вщухаючого загострення; при хронічному гастриті у стадії затихання процесу.

9. хліб пшеничний вчорашній, сухий бісквіт. Супи на слизовому відварі з додаванням протертих варених овочів і круп, яєчно-молочної суміші, вершків. М’ясо, риба і птиця пісних сортів парового приготування або відварені. Овочі у вареному і протертому вигляді. Протерті каші (крім пшоняної) з додаванням молока чи вершків, протерті парові пудинги, відварна вермішель. Парові омлети. Киселі, желе, муси, протерті компоти із солодких ягід, фруктові та ягідні соки, наполовину розведені водою, яблучний мармелад. Молоко цільне, вершки, свіжа сметана, свіжий пісний сир. Чай слабкий з молоком чи вершками, відвар шипшини з цукром. Масло вершкове і рослинні олії.

10. м’ясні, бульйони, смажені рибу, м’ясо; копчені продукти, білокачанну капусту, редьку, щавель, цибулю, часник, гриби, бобові, прянощі, каву.

11. хронічному гастриті з секреторною недостатністю; хронічному ентероколіті поза загостренням; порушенні функції жувального апарату.

12. хліб пшеничний вчорашній, зрідка прісні булочки чи пиріжки. Супи на знежиреному м’ясному чи рибному бульйоні з різними крупами (крім пшона), вермішеллю, овочами. М’ясо і птиця пісних сортів, відварені шматком чи січені, смажені без панірування. Відварена курка, чорна ікра, вимочені оселедці. Овочі варені, тушені і запечені шматочками, овочеві запіканки. Розсипчасті каші (крім пшоняної і перлової) на воді з додаванням молока. Страви з яєць. Ягоди і фрукти солодких сортів у вигляді киселів, компотів, желе, мусів і у сирому вигляді, печені яблука, мармелад. Молоко пісне тільки у стравах, кисломолочні продукти, сир свіжий, сметана свіжа (1 столова ложка на страву). Зелень кропу, петрушки, кориця, гвоздика, лаврове листя, духмяний перець, соуси м’ясні, рибні, сметанні і на овочевому відварі. Чай, кава з молоком чи вершками, чорна кава, відвар шипшини, чорної смородини. Масло вершкове, рослинні олії.

13. бобові і гриби, свіжу випічку, гострі приправи, дуже гарячі страви.

В. Тести: 1- Б; 2- А; 3-Е; 4-С; 5-А; 6-А; 7-Д.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 379 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)