АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

XI. Меридіан жовчного пузиря (VB).

Прочитайте:
  1. А. Ехографію жовчного міхура та протоків.
  2. В) жовчного пузиря.
  3. При видаленні жовчного міхура в лігатуру замість однієї a. cystyca була втягнена артерія,
  4. Схема опису парних меридіанів.
  5. Яка довжина жовчного міхура?
  6. Яка довжина та вміст жовчного міхура у дорослих в нормі?
  7. Який меридіан необхідно використовувати для дії за допомогою акупрессуры?

Час максимальної активності 23 –1ч.

Належить до ян.

Є відцентровим.

Зовнішній хід: починається у зовнішнього кута очі, йде до козелку юшка, потім по скроневій, завушній області, тім'яно-скроневій області, йде по латеральному краю трапецієвидного м'яза, заходивши на точку VB 21 (середина відстані між акромиальным відростком і нижнім краєм остистого відростка сьомого шийного хребця), переходить на передню поверхню грудної клітки, живота, йде наперед від гребеня подвздошной кістки, зовнішня поверхня ноги, тильно-латеральна поверхня стопи, закінчується на латеральному крае нігтьової фаланги четвертого пальця стопи.

¶ Свідчення до застосування: головний біль в скроні, в латеральних відділах голови, потилиці, захворювання очей, мастоидит, патологія лицьового нерва.

Внутрішній хід починається в надключичній ямці, йде вниз, до діафрагми, через стравохідний отвір проникає в черевну порожнину, йде до печінки, входить в жовчний пузир, на рівні грудної порожнини є відгалуження, що йде в черевну порожнину, йде вниз, огинає лобкову кістку, входить в тазостегновий суглоб, де зв'язується із зовнішнім ходом меридіана.

¶ Свідчення до застосування: патологія жовчного пузиря, дискінезії, захворювання органів малого тазу, судорожний синдром.

Кількість крапок – 44.

Тестовые задания.

Тестовые задания.

Теория Инь-Ян.

Тест 1

Пацієнтка 30-ти років скаржиться на болі в грудній клітці зліва, на висоті вдиху; кашель з прожилками крові, задишку, потливость вночі; підвищення температури тіла до 39,6 в С. Заболела 6-ть днів тому, коли з'явилася висока температура, сухий кашель, відчуття страху вечорами, непосредственно. Через три дні з'явилися вищеперелічені скарги. Об'єктивно: ліва половина грудної клітки відстає в акті дихання. Частота дихальних рухів - 20 за хвилину. На рентгенограмі – інфільтрація в нижній частині лівої легені.

Як охарактеризувати стан хворому на момент обстеження з погляду теорії Инь–Ян?

Інь в стані недоліку

Інь в стані надлишку

Ян в стані надлишку

Ян в стані недоліку

Жоден з вище відзначених варіантів не є правильним

Як охарактеризувати стан на початку захворювання з погляду теорії Инь–Ян?

Інь в стані недоліку

Інь в стані надлишку

Ян в стані надлишку

Ян в стані недоліку

Жоден з вище відзначених варіантів не є правильним

Якому способу впливу слід віддати перевагу?

Стимулювати Ян

Пригноблювати Ян

Стимулювати Інь

Пригноблювати Інь

Еталони відповідей:Тест 1: 1 – 3, 2 – 2, 3 – 3.

Тест 2

Пацієнтка 28-і років скаржиться на слабість, зниження фону настрою, сонливість. Знаходиться на диспансерному обліку з аутоіммунним тиреоидитом. Об'єктивно: надмірної ваги, шкіра суха. Щитовидна залоза збільшена. Аускультативний: над легенями дихання везикулярное. Серце – діяльність ритмічна, ЧСС – 58 уд. в хвилину. Живіт м'який, безболісний, відрізки кишечнику звичайних властивостей, спорожнення – один раз в 3 день. Біохімічні дослідження вмісту гормонів: рівень Т3 і Т4 понизить, рівень ТТГ є підвищений.


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 387 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)