АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Е. Повзуча виразка рогівки

Прочитайте:
  1. B. Проривна виразка 12-палої кишки.
  2. B. У хворого прикрита перфоративна виразка.
  3. В. Виразка шлунку.
  4. Ознаки нормальної рогівки
  5. Прободна виразка шлунка і 12-палої кишки
  6. СИБІРСЬКА ВИРАЗКА.
  7. У хворого виявлена гостра виразка дванадцятипалої кишки. У її виникненні можлива участь

Е. Абсцес верхньої повіки

2 Хворий 32 років скаржиться на почервоніння, печіння, відчуття стороннього тіла у правому оці. Захво­рів раптово. При огляді: гострота зору правого та лівого ока - 1,0. У правому оці гіперемія та набряк кон'юнктиви, поверхнева ін'єкція. Гнійне виділення в кон'юнктивальному мішку. Рогівка прозора. Колір та малюнок райдужки не змінені, зіниця рухлива. Який най­більш імовірний діагноз?

А. Гострий іридоцикліт

В. Гострий напад глаукоми

С. Стороннє тіло рогівки

D. Гострий кон'юнктивіт

Е. Гострий дакріоцистит

3 Хвора 65 років скаржиться на поступове зниження зору лівого ока протягом 10 місяців. При огля­ді: гострота зору лівого ока - 0,01, не корегується. Око спокійне, зіниця сі­руватого кольору, рефлекс з очного дна відсутній. Очного дна не видно. Внутрішньоочний тиск - 18 мм рт. ст. Який найбільш імовірний діагноз?

А. Відкритокутова глаукома

В. Порушення кровообігу в суди­нах сітківки

С. Більмо рогівки

D. Вікова катаракта

Е. Відшарування сітківки

4. Хворий 70 років скаржиться на біль, сльозотечу, зниження гостроти зору правого ока. Захворів три дні тому після удару ока гілкою. Об'єктивно: очна щілина звужена, світлобоязкість, змішана ін'єкція. На рогівці інфільтрат з нечіткими контурами, прогресуючим краєм та дефектом епітелію. Чутли­вість рогівки в нормі. Гіпопіон. Хро­нічний дакріоцистит. Який попередній діагноз?

А. Гострий кон'юнктивіт

В. Вірусний кератит

С. Гострий іридоцикліт

D. Проникаюче поранення рогівки правого ока

Е. Повзуча виразка рогівки

5. Хворий 23 років отримав удар в ліве око під час роботи на наждачно­му камені. При наданні невідкладної допомоги через ЗО хвилин видалено

поверхневе стороннє тіло рогівки. Що є препаратом вибору з метою профі­лактики ускладнень?

А. Розчин 1 % пілокарпіну гідро-хлориду

В. Розчин 0,3 % гентаміцину суль­фату

С. Розчин атропіну

D. Розчин 40 % глюкози

Е. Розчин 3 % йодистого калію

6.. Пацієнт 20-ти років скаржить­ся на почервоніння очей, сльозотечу, помірні гнійні виділення з кон'юнкти-вальної порожнини, відчуття сторон­нього тіла в очах. При огляді: гіперемія кон'юнктиви повік. На очних яблуках кон'юнктивальна ін'єкція. Рогівка про­зора. Зіниця 3 мм, в діаметрі, на світло реагує жваво. Кришталик, склисте тіло прозорі. Очне дно в нормі. Діагноз?

А. Гонобленорея

В. Аденовірусний кератокон'юнк-тивіт

С. Гострий бактеріальний кон'юнк­тивіт

D. Алергічний кон'юнктивіт

Е. Гострий іридоцикліт

7. У дитини 3-х місяців мати від­мічає почервоніння ока, гнійне виді­лення. При огляді: гіперемія кон'юнк­тиви на обох очах. При надавленні на зону слізного мішка зліва - гнійне від­ділення із слізних точок. Ваш діагноз?


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 508 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)