АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

С. Електроофтальмія

D. Гострий кератит

Е. Кератопатія

17. Хворий скаржиться на ново­утворення верхньої повіки, що з'яви­лось на протязі місяця. Об'єктивно в області верхньої повіки новоутворен­ня з горошину, шкіра над ним не змі­нена, рухлива, а з боку кон'юнктиви просвічує жовтуватий вміст. Поставте діагноз:

А. Халязіон верхньої повіки право­го ока

В. Абсцес верхньої повіки правого ока

С. Пухлина верхньої повіки право­го ока

D. Ячмінь верхньої повіки правого ока

Е. Паразитарне ураження верхньої повіки правого ока

18. У хворого порушене носове дихання, гнійні виділення з носа. Два дні тому з'явились болі в правій орбі­ті та вистояння очного яблука. Об'єк­тивно: гострота зору обох очей в нормі. Гіперемія та набряк повік, обмеження рухливості очей, болі при цьому. По­мірний екзофтальм справа, заломлю­ючі середовища прозорі, очне дно в нормі, поставте діагноз:

А. Пухлина правої орбіти

В. Флегмона правої орбіти

С. Ехінокок правої орбіти

D. Ретробульбарна гематома правої

орбіти

Е. Тромбоз вен правої орбіти

19. До вас як до лікаря-терапевта дільничної лікарні звернувся хворий із скаргами на біль у правому оці, світ­лобоязнь, сльозотеча, неможливість розплющити око, погіршення зору. Об'єктивно: повіки набряклі, очна щі­лина закрита, блефароспазм, сльозо-течіння, перикорнеальна ін'єкція, на рогівці інфільтрат сірого кольору. По­ставте діагноз:

А. Кон'юнктивіт

В. Ячмінь

С. Флегмона орбіти

D. Виразка рогівки

Е. Кератит

20. Хворий скаржиться на біль, сльозотечу, світлобоязнь, різке зни­ження гостроти зору на ліве око. Очна щілина закрита, перикорнеальна ін'єк­ція. Рогівка дифузно-мутна. Поставте діагноз:

А. Іридоцикліт

В. Дакріоцистит

С. Кератит

D. Кон'юнктивіт

Е. Блефарит

21. Хворий скаржиться на зни­ження зору лівого ока. Об'єктивно: очна щілина розкрита добре, око спо­кійне на вигляд. У центрі рогівки - по­мутніння білувато-блакитного кольору розміром 4x5 мм. Малюнок райдужки не змінений. Зіниця кругла. Глибші відділи не змінені. Поставте діагноз:

А. Більмо рогівки

В. Кератит

С. Ерозія рогівки

Б. Панус

Е. Преципітат

22.. Опис очного дна: диск зорово­го нерва заокругленої форми, блідо-ро­жевого кольору, межі чіткі, міститься на одному рівні з сітківкою, співвідно­шення артерій та вен 2:3. Ділянка жов­тої плями має вигляд горизонтального овала червоного кольору. Як ви інтер­претуєте таку картину очного дна?

А. Гіпертонічна ангіопатія

В. Діабетична ангіопатія

С. Неврит зорового нерва

D. Атрофія зорового нерва


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 426 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)