АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А. Атропіну сульфат

Прочитайте:
  1. D. Сульфат магнію
  2. XII. КАПРЕОМИЦИНА СУЛЬФАТ
  3. А. Атропіна сульфат
  4. Анаэробное окисление: нитратное и сульфатное дыхание
  5. Антикоагулянты, протамина сульфат и викасол
  6. Атропіну сульфат- Atropini sulfas
  7. Выберите возможные показания к применению препарата Атропина сульфат: 1. Атония кишечника; 2. Шок; 3. Глаукома; 4. Спазмы гладкой мускулатуры ЖКТ.
  8. ДЗ бер первая 38нед, Эклампсия. Экстр госп роддом, (предупрежд судорог-сульфат магния), при судорогах диазепам-реланиум 10-20мг в/в, ИВЛ-при отсутствии сознания.
  9. Завдання 1. Визначити зміни в крові вмісту білка, гемоглобіну, гематокритного числа у випадку хронічного гломерулонефриту за допомогою купрум-сульфатного методу.

В. Омепразол

С. Препарати вісмуту

D. Амоксицилін

Е. Метронідазол

38.Хвора В., 25 років. Звернула­ся до лікаря зі скаргами на зниження гостроти зору, біль та подразнення правого ока. Хворіє 1 добу. Поверхне­ва ін'єкція судин, зіниця неправильної форми, вузька, преципітати на задній поверхні рогівки. Кут ПК за Вургаф-том відкритий. ВОТ - 18 мм рт. ст. Ваш попередній діагноз?

А. Гострий напад первинної глау­коми

В. Гострий іридоцикліт

С. Вторинна запальна глаукома

D. Гострий кон'юнктивіт

Е. Гострий кератит

39 Хворий П, 67 років. Скарги на поступове зниження гостроти зору впродовж 3 років без певних причин. При огляді: гострота зору правого і лі­вого очей 0,6, світлосприйняття з пра­вильною проекцією, рогівка прозора, кут ПК за Вургафтом відкритий, кри­шталик каламутний, рівномірно у всіх шарах, тіні від райдужки немає. Огляд очного дна неможливий. Ваш попере­дній діагноз?

А. Початкова вікова катаракта

В. Нестигла вікова катаракта

С. Травматична катаракта

D. Первинна закритокутова глау­кома

Е. Зріла вікова катаракта

40. Хвора 3., 25 років, скаржиться на сильний біль у лівому оці, погіршан­ня зору, світлобоязнь, сльозоточивість. Носить контактні лінзи. Очна щілина звужена. Перикорнеальна ін'єкція, на рогівці паралельно лімбу дугоподіб­ний інфільтрат сіруватого кольору. Який найбільш імовірний діагноз?

А. Кон'юнктивіт

В. Помутніння рогівки

С. Кератит.

D. Іридоцикліт

Е. Стороннє тіло рогівки

41. Хворий Г, 36 років, 5 днів тому в око потрапила порошинка, але до лі­каря звернувся лише через 2 дні після травми. Скаржиться на сильний біль у правому оці, світлобоязнь, сльозотечу, погіршання зору. Під час огляду: очна щілина звужена, набряк повік, в цен­трі рогівки інфільтрат сірувато-жов­туватого кольору, розміром 2x2 мм, вміст передньої камери прозорий. Який найбільш імовірний діагноз?

А. Кератит.

В. Кон'юнктивіт

С. Помутніння рогівки

D. Іридоцикліт

Е. Стороннє тіло рогівки

42. Хвора скаржиться на сильний біль у правому оці, світлобоязнь, сльо­зотечу, погіршання зору, що виникли 2 дні тому. Під час огляду: очна щілина звужена, набряк повік, перикорнеальна ін'єкція, в центрі рогівки інфільтрат сіруватого кольору, що формує гілоч­ку. Який найбільш імовірний діагноз?

А. Помутніння рогівки

В. Іридоцикліт

С. Кон'юнктивіт

D. Стороннє тіло рогівки

Е. Кератит

43. Хвора ЗО років звернулася зі скаргами на раптове почервоніння пра­вого ока, появу світлобоязні, відчуття "піску" в оці, сльозотечу, що з'явилися З дні тому, а сьогодні подібні симпто­ми, але не такі виразні, виникли й на лівому оці. Об'єктивно: виражений набряк повік, гіперемія кон'юнктиви у ділянці перехідної складки. Дрібні точкові крововиливи в кон'юнктиві верхньої повіки, незначні слизово-гнійні виділення. Який найбільш імо­вірний діагноз?

А. Іридоцикліт

В. Хронічний кон'юнктивіт


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 495 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)