АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А. Атропіна сульфат

Прочитайте:
  1. D. Сульфат магнію
  2. XII. КАПРЕОМИЦИНА СУЛЬФАТ
  3. А. Атропіну сульфат
  4. Анаэробное окисление: нитратное и сульфатное дыхание
  5. Антикоагулянты, протамина сульфат и викасол
  6. Атропіну сульфат- Atropini sulfas
  7. Выберите возможные показания к применению препарата Атропина сульфат: 1. Атония кишечника; 2. Шок; 3. Глаукома; 4. Спазмы гладкой мускулатуры ЖКТ.
  8. ДЗ бер первая 38нед, Эклампсия. Экстр госп роддом, (предупрежд судорог-сульфат магния), при судорогах диазепам-реланиум 10-20мг в/в, ИВЛ-при отсутствии сознания.
  9. Завдання 1. Визначити зміни в крові вмісту білка, гемоглобіну, гематокритного числа у випадку хронічного гломерулонефриту за допомогою купрум-сульфатного методу.

B. Кислота дигідрохолева

C. Прозерин

D. Натрія сульфат

Е. Карбохолін

 

61. Вибрати препарат для хворого, що страждає глаукомою?

А. Пілокарпіну гідрохлорид

В. Атропіну сульфат

С. Нафтизин

D. Кокаїну гідрохлорид

Е. Дикаїн

 

62. У прийомне відділення доставлений хворий зі скаргами на сухість у роті, світлобоязнь і порушення зору. Шкіра гіперемічна, суха, зіниці розширені, тахікардія. При подальшому обстеженні був встановлений діагноз: отруєння алкалоїдами беладони. Яке з лікарських засобів доцільно застосувати?

А. Пілокарпін

В. Прозерин

С. Діазепам

D. Армін

Е. Дипіроксим

 

63. Пацієнт скаржиться на запаморочення, почуття спраги, утруднене ковтання, погане бачення близьких предметів. Об'єктивно: частий подих, розширені зіниці, загальне порушення, балакучість, але мова малозрозуміла. Артеріальний тиск 110/70 мм рт. ст., пульс 110 за 1 хв. Про передозування якого препарату можуть свідчити зазначені симптоми?

А. Морфіну

В. Атропіну

С. Аміназина

D. Ефедрина

Е. Кофеїну

 

64. Прооперованому хворому на кишечнику необхідно підібрати препарат для зниження внутріочного тиску.

А.Ацеклідин

B.Пілокарпін

C. Прозерин

D.Платифілін

Е. Циклодол

 

 

65. М-холіноблокатори протипоказані при:

А.Бронхіальній астмі

B.Виразковій хворобі

C. Глаукомі

D.Гіперсекреції потових залоз

Е. Спазмі гладкої мускулатури

 

 

66. У практичній медицині при морській і повітряній хворобі використовують препарат, що здійснює гнітючий вплив на центри, пов'язані з вестибулярним апаратом. Визначте препарат.

А. Метацин

В. Атропін

С. Платифілін

D. Гоматропін

E. Скополамін

 

67. Щоб уникнути надмірної крововтрати в зв'язку з операцією на щитоподібній залозі, лікар вирішив використовувати метод керованої гіпотонії за допомогою внутрішньовенного краплинного введення лікарського препарату. Вкажіть цей препарат.

А. Пірилен

В. Димеколін

С. Пентамін

D. Пахікарпіна гідройодид

E. Гігроній

 

68. До офтальмолога звернувся чоловік зі скаргами на болі в правому оці, погіршення зору. Дослідження показало, що внутріочний тиск у цьому оці значно підвищене (до 28 од). Який препарат варто призначити хворому у виді очних крапель?

А. Срібла нітрат

В. Сульфат цинку

С. Сульфацил-натрій

D. Атропіну сульфат

E. Пілокарпін

 

69. В урологічне відділення надійшов чоловік 48 років із симптомами ниркової кольки. У якого з нижчеперелічених лікарських засобів для купірування приступу основною дією є розслаблення гладкої мускулатури?

А. Морфін

В. Омнолон

С. Анальгін

D. Промедол


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 562 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)