АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. Платифілін

Прочитайте:
  1. А. Платифілін
  2. Платифіліну гідротартрат

 

70. У токсикологічне відділення надійшов чоловік 40 років, що отруївся інсектицидом - хлорофосом. Який препарат, що блокує периферичні М- холінорецептори, найбільш ефективний для лікування отруєння?

А. Платифілін

В. Скополамін

С. Амізил

D. Бензогексоній

E. Атропін

 

71. У токсикологічне відділення надійшла дитина 4 років, що отруївся мухоморами. Який М-холіноблокатор необхідно використовувати для надання невідкладної допомоги?

А. Платифілін

В. Амізил

С. Метацин

D. Скополамін

E. Атропін

 

72. М-холіноміметики застосовуються при:

А. Бронхоспазмі

В. Міастенії

С. Рефлекторному гнобленні дихального центра

D. Гіпертонічній хворобі

E. Післяопераційній атонії кишковика

 

73. Що загального між атропіном і метацином?

А. Проникають черезгематоенцефалічний барєр

В. Блокують ацетілхолінестеразу

С. Підсилюють салівацію

D. Підсилюють перистальтику

E. Блокують М- холінорецептори

 

74. Пацієнт скаржиться на запаморочення, почуття спраги, утруднене ковтання, погане бачення близьких предметів.Об'єктивно: часте дихання,.розширені зіниці, загальне порушення, балакучість, але мова малозрозуміла. Артеріальний тиск 110/70мм рт. ст., пульс 110 за 1 хв. При передозуванні яким препаратом можуть свідчити зазначені симптоми?

А. Атропіну

В. Ефедрина

С. Кофеїну

D. Морфіну

Е. Аміназина

 

75. При зборі анамнезу в хворого бронхіальною астмою лікар з'ясував,що приступи ядухи виникають звичайно вночі, їм передує помірковано виражена брадикардія. Яка група холінергічних засобів найбільш показана в даній ситуації?

А. Антихолінестеразні засоби

В. М-холіноблокатори

С. Н-холіноміметики

D. Реактиватори холінестерази

Е. М-холіноміметики

 

76. При випадковому прийомі всередину очних крапель, в пацієнта з'явилися наступні симптоми: сухість у роті, спрага, сиплий голос, порушення акомодації, мідриаз, надалі марення і галюцинації. Таким препаратом може бути:

А. Атропін

В. Фосфакол.

С. Фізостигмін

D. Пілокарпін

Е. Ацеклідин

 

Н – холіноміметичні і Н – холінолітичні засоби (гангліоблокатори і міорелаксанти)

 

77. Для зменшення крововтрати при проведенні операції на печінці необхідно викликати штучну гіпотонію. Вибрати препарат:

А. Гігроній

В. Ацеклідин

С. Пірилен

D. Метацин

Е. Гоматропін

 

78. У хворого з переломом стегнової кістки, для репозиції кісткових уламків необхідно підібрати міорелаксант короткочасної дії:

А. Анатруксоній

B. Тубокурарін

C. Дитилін

D. Декаметоній

Е. Диплацин

 

79. Для зменшення крововтрати при проведенні операції на печінці необхідно викликати штучну гіпотонію. Вибрати препарат:

А. Гігроній

В. Ацеклідин

С. Пірилен

D. Метацин

Е. Гоматропін

 

80. У хворого з переломом стегнової кістки для репозиції кісткових уламків необхідно підібрати міорелаксант короткочасної дії:

А. Дитилін

В. Анатруксоній

С. Тубокурарін

D. Декаметоній

Е. Диплацин

 

81. Хворому необхідно зробити часткову гепатектомію, що супроводжується сильною кровотечею. Хірург призначив препарат внутрішньовеннокрапельно для створення штучної гіпотонії. Який препарат призначив лікар?

А. Ацеклідин

B. Метацин

C. Пірилен

D. Анаприлін

Е. Гігроній

 

82. Хворому з гіпертонічним кризом був уведений гангліоблокатор - бензогексоній. Яких явищ варто побоюватися після введення препарату?


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 496 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)