АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. Дипіроксим

 

53. Хворий після інсульту паралізований. Який препарат потрібно включити в його лікування, щоб прискорити поновлення рухових функцій паралізованих кінцівок?

А. Меліктин

В. Атропін

С. Ацеклідин

D. Карбахолін

E. Галантамін

 

54. Антихолінестеразні засоби викликають:

А. Мідріаз

В. Пригнічення перистальтики ШКТ

С. Тахікардію

D. Підвищення артеріального тиску

E. Спазм акомодації

 

55. Хлопчик 5 років переніс поліомієліт, у зв'язку з чим у нього спостерігається порушення координації рухів і м'язова слабкість, переважно в правій нозі. Який лікарський засіб необхідно йому призначити для поліпшення нервово-м'язової передачі?

А. Кофеїн

В. Етимізол

С. Фенамін

D. Настоянка елеутерококу

E. Прозерин

 

 

56. У клінічній практиці нерідко зустрічаються випадки отруєння фосфорорганічними інсектицидами, ядохімікатами, іншими антихолінестеразними засобами. Для лікування зазначених отруєнь застосовується препарат дипіроксим. Укажіть фармакологічну групу, до якої він відноситься.

А. М-холіноблокатори

В. Н-холіноблокатори

С. Симпатолітики

D. Адреноміметики

E. Реактиватори холінестерази

 

57. Для полегшення вправляння вивиху в плечовому суглобі з метою розслаблення кістякових м'язів хворому був уведений міореалаксант дитилін. При цьому наступило «апное». Хворому ввели прозерин, однак дихання не відновилася. Що необхідно ввести хворому?

А. Галантаміна гідробромід

В. Бемегрид

С. Дипіроксим

D. Ізонітрозин

E. Свіжу цитратну кров

 

58. У відділення інтенсивної терапії доставлений хворий з різкими болями в животі, блювотою, утрудненням подиху, задишкою. При обстеженні хворого шкіра волога, гіперсалівація, міоз, брадикардія, що свистить подих, м'язові посмикування. З аналізу встановлено, що хворий токсикоман, скористався балоном для знищення комах. До якої групи відноситься речовина, що викликала отруєння?

А. Н-холіноміметики

В. М-холіноміметики

С. Симпатолітики

D. Адреноблокатори

E. Антихолінестеразні

 

М – холіноміметичні і М – холінолітичні засоби

 

59. При випадковому прийомі усередину очних крапель у пацієнта з'явилися наступні симптоми: сухість у роті, спрага, сиплий голос, порушення акомодації, мідріаз, надалі – марення і галюцинації. Таким препаратом може бути:

А. Фосфакол

B. Фізостигмін

C. Атропін

D. Пілокарпін

Е. Ацеклідин

 

60. У хворого з проносними явищами з'явились спастичні болі в області тонкого кишечнику. Який препарат треба застосувати для терапевтичної допомоги?


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 637 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)