АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. Мелоксикам

Прочитайте:
  1. Б) НПВС (нимесулид, мелоксикам), базисная терапия (метотрексат, лефлюномид), в/суставно ГКС
  2. Г) НПВС (нимесулид, мелоксикам), пульс-терапия

 

 

147. Чоловіка 26 років турбують часті головні болі. Відомо, що протягом 4 років хворий страждає виразковою хворобою. Який препарат найбільше доцільно призначити хворому для зняття головного болю?

А. Диклофенак-натрій

В. Кислоту ацетилсаліцилову

С. Ібупрофен

D. Індометацин

E. Парацетамол

 

148. Вкажіть найбільш характерне ускладнення при лікуванні саліцилатами.

А. Тромбоемболічні порушення

В. Підвищення артеріального тиску

С. Агранулоцитоз

D. Безсоння

E. Загострення виразкової хвороби

 

149. У чоловіка 36 років з черепно-мозковою травмою дихання слабке, пульс нитковидний, рефлекси відсутні. Який шлях уведення пірацетама найбільш доцільний у даному випадку?

А. Інгаляційний

В. Пероральний

С. Підшкірний

D. Ректальний

Е. Внутрішньовенний

 

150. Після введення анальгіну в хворого почалася гостра алергійна реакція, ядуха, біль за грудиною. Пульс зник, припинилися серцеві скорочення. Які засоби фармакологічної допомоги варто застосувати в першу чергу?

А. Внутрішніосерцево ввести адреналін

В. Внутрішніовенно ввести преднізолон

С. Внутрішніовенно ввести димедрол

D.Внутрішніовенно ввести адреналін

Е. Внутрішніовенно ввести строфантин

 

151. Хворий А. 28 років, хворіє на грип, температура 37O C. Загальний стан середньої важкості. Який із препаратів Ви призначите хворому:

А. Ацетилсаліцилову кислоту

В. Анальгін

С. Парацетамол

D. Фенацетін

Е. Жоден з перерахованих

 

 

152. Чоловіка 26 років турбує частий головний біль. Відомо, що на протязі 4 років хворий страждає на виразкову хворобу. Який препарат найбільш доцільно призначити хворому для зняття головного болю?

А. Анальгін

В. Ацетилсаліцилову кислоту

С. Ібупрофен

D. Індометацин

Е. Диклофенак

 

Наркотичні анальгетики

153. У дівчини 20 років спостерігається тяга до наркотиків опіїдної групи. Алі вона категорично заперечує залежність від ліків. Введення якого з перерахованих препаратів дозволить виявити наркоманію в пацієнтки?

А. Морфін

В. Налоксон

С. Пентазоцин

D. Промедол

Е. Фетаніл

 

154. У процесі пологів з'явилася необхідність у призначенні анальгетика. Вибрати препарат:

А. Промедол

В. Морфін

С. Омнопон

D. Анальгін

Е. Фентаніл

 

 

155. У прийомне відділення доставлений чоловік у несвідомому стані. Об'єктивно: на зовнішні подразники не реагує, подих періодичній по типу Чейн-Стокса, зіниці звужені, зіничний рефлекс відсутній. Було встановлено, що дані симптоми обумовлені використанням морфіну. Призначити антидотну терапію.

А. Налоксон

В. Унітіол

С. Апоморфіна гідрохлорид

D. Кальцію хлорид

Е. Протаміну сульфат

 

156. У людини з медикаментозним отруєнням відсутня свідомість, спостерігається міоз і посилення спінальних моносинаптичних рефлексів. Яка речовина могла бути причиною отруєння?

А. Аміназин

B. Морфін

C. Дімедрол

D. Діазепам

Е. Етамінал натрію

 

157. Машиною швидкої допомоги доставлено до приймального відділення лікарні людину з гострим отруєнням морфіном. Який із найбільш специфічних антагоністів необхідно застосувати в цьому випадку?

А. Налорфін

B. Пентазоцин

C. Метацин

D. Омнопон

Е. Дипіроксим

 

158. Хворому з неоперабельним раком легені, що супроводжується важко стерпними болями, лікар призначив болезаспокійливий засіб. На цьому тлі в хворому виникли явища непрохідності кишечнику. Який з болезаспокійливих препаратів міг викликати це ускладнення?

А. Фентаніл

В. Промедол

С. Омнопон

D. Анальгін

E. Морфін

 

159. Породіллі для знеболювання пологів призначений синтетичний болезаспокійливий препарат, що підвищує скорочувальну активність міометрія і розслаблює шейку матки. Укажіть цей препарат.

А. Омнопон

В. Анальгін

С. Морфін

D. Фентаніл

E. Промедол

 

160. У хворого ознаки гострого отруєння морфіном - різкий міоз, утрата свідомості, падіння артеріального тиску, подих Чейн-Стокса. Виберіть антидот, показаний при даному отруєнні.

А. Камфора

В. Лобелін

С. Цитітон

D. Кордіамін

E. Налоксон

 

161. У чоловіка 84 років іноперабельний бронхогений рак з метастазами в хребет. Який препарат найбільше доцільно використовувати для зменшення болючого синдрому в пацієнта?

А. Анальгін

В. Кодеїн

С. Налорфін

D. Фенацетин

E. Морфін

 

 

162. Жінці 25 років з явищами гострої інтоксикації морфіном був уведений налоксон, що викликав швидке поліпшення її стану. Який механізм дії цього препарату?

А. Блокада ГАМК-рецепторів

В. Блокада серотонінових рецепторів

С. Блокада дофамінових рецепторів

D. Блокада бензодіаденових рецепторів


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 496 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)