АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. Збільшити полярність молекули фенобарбітала

Прочитайте:
  1. Будова молекули
  2. Молекули.

 

196. Хвора 60 років звернулася до лікаря зі скаргами на поверхневий короткочасний сон з частими пробудженнями в зв'язку з хвилюваннями, переживаннями і появою почуття тривоги. Був поставлений діагноз: старече безсоння. Зробіть раціональний вибір снотворного засобу в даній ситуації.

А. Етамінал-натрію

В. Фенобарбітал

С. Бромізовал

D. Хлоралгідрат

E. Нітразепам

 

197. До лікаря-стоматолога звернувся хворий зі скаргами на розростання і хворобливість ясен. На підставі обстеження порожнини рота лікар поставила діагноз гіперпластичного гінгівіту. З анамнезу було встановлено, що хворий довгостроково приймав препарат, призначений йому невропатологом із приводу епілепсії. Який препарат приймав хворий?

А. Гексамидін

В. Фенобарбітал

С. Хлоракон

D. Триметін

E. Дифенін

 

198. У хворого, який тривалий час страждає епілепсією з великими нападами, після перенесеного важкого приступу напади придбали затяжний характер і стали випливати один за іншим, у зв'язку з чим він був доставлений машиною швидкої допомоги в лікарню, де був поставлений діагноз епілептичного статусу. Укажіть, який засіб є препаратом вибору для зняття епілептичного статусу.

А. Триметін

В. Фенобарбітал

С. Дифенін

D. Карбамазепін

E. Діазепам

 

199. Хворий 18 років звернувся до лікаря зі скаргами на безсоння, що виявляється у важкому засипанні, у результаті чого він не висипається і на інший день почуває втому, розбитість, важко засвоює навчальний матеріал. При обстеженні встановлено: хворий дратівливий, емоційно хитливий, різкий дермографізм, пульс і артеріальний тиск коливаються під час бесіди. Лікар визначив, що безсоння зв'язане з неврозоподібним станом і вегетососудинною дистонією. Зробіть раціональний вибір снотворного засобу.

А. Етамінал-натрію

В. Фенобарбітал

С. Хлоралгідрат

D. Бромизовал

E. Нітразепам

 

200. Хворий звернувся до лікаря зі скаргами на напруженість м'язів, скутість рухів, постійний тремор рук. На підставі обстеження лікар поставила діагноз - хвороба Паркінсона. З анамнезу встановлено, що хворий страждає також глаукомою. Зробіть раціональний вибір препарату.

А. Бромкриптин

В. Депреніл

С. Циклодол

D. Мидантан

E. Леводопа

201. У неврологічне відділення надійшов пацієнт, що страждає хворобою Паркінсона. Укажіть препарат, що пригнічує холінергічний вплив і застосовується для лікування цього захворювання.

А. Леводопа

В. Бромокриптин

С. Мидантан

D. Селегилін

E. Циклодол

 

 

202. Укажіть характер змін фазової структури сну під впливом снодійних барбітуратів:

А.Збільшення питомої ваги швидкохвильового сну

В.Поглиблення пригнічення ЦНС у фазу

повільнохвильового сну

С.Укорочення латентного періоду першого

епізоду парадоксального сну

D.Подовження тривалості швидкохвильового

сну


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 582 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)