АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЧОЛОВІЧІ СТАТЕВІ ОРГАНИ ( organe genitalia masculine )

Прочитайте:
  1. I. Организационный момент
  2. I. Организационный момент.
  3. I. Права медицинской организации
  4. I. Расходы, покрываемые организаторами
  5. II. Распределение лекарственных средств в организме. Депонирование.
  6. III. Выделение лекарственных веществ, являющихся продуктами жизнедеятельности грибов и микроорганизмов; биотехнология (клеточная и генная инженерия)
  7. III. ОРГАНИЗАЦИОННЫЕ АСПЕКТЫ ВНЕДРЕНИЯ ПРОТОКОЛА
  8. N Яєчка у хлопчиків опущені в калитку, у дівчаток – малі статеві губи і клітор прикриті великими статевими губами.
  9. XII. Гигиенические требования при организации питания больных в лечебных учреждениях
  10. А знаете ли Вы, что жир морских рыб предотвращает созревание жировых клеток в организме?

Є - внутрішні: 1) яєчки; 2) сімявиносна протока; 3) сімяні піхурці; 4) простата; 5)бульбо уретральні залози. -Зовнішні: 1) статевий член; 2) колитка (мошонка) (scrotum).

ЯЄЧКО (testis) довжина 4 см. ширина 3 см. вага 20 – 30 гр.. Розташовані в мошонкі має придаток (epididimis) запалення (epididinit). Запалення яєчка (orhit).Яєчко це залоза змішаної секреції як зовн. виділяє сперматозоїди як внут. Гормони тестостерон.Закладаються яєчки в поперековій ділянці в черевній порожнині і до народження або після опускаються через паховий канал в мошонку.Відсутність одного яєчка називається (монорхізм). Відсутність двох яєчок в калитці (крипторхізм).

БУДОВА ЯЄЧКА Вкрите білковою оболонкою, яка утворює середостіння від якого йдуть перегородки які формують 250 – 300 часточок де знаходяться 2 – 3 звивисті канальні (в них утворюються сперматозоїди) які перейдуть в прямі канальні далі в сітку середостінні з якої виходять виносні проточки які формують протоку придатка де дозрівають сперматозоїди. Протока придатка перейде в сімявиносну протоку.

СІМЯВИНОСНА ПРОТОКА (cluktus deferens). Довжина 30 см. іде в складі сімяного канатика (fonikulus spermatikus). Сімяний канатик – це сімявиносна протока, артерії, нерви, лімфат., судини. Сімявиносна протока зєднується з протокою сімяних пухирців, утворює сімявипорскувалону протоку, яка пронизує простату і відкрив., в сечівник.

Сім оболонок яєчка і сімяного канатика: 1. Шкіра; 2. Мясиста оболонка; 3. Зовнішня сімянна фасція; 4. Фасція м’яза підіймаюча яєчка; 5. Мяз підіймаючий яєчка; 6. Внутрішня сімянна фасція; 7. Внутрішня пахова оболонка яка повинна зарости, якщо цього не відбувається, виникне калиткова грижа.

СІМЯНІ ПІХУРЦІ (vesikula seminalis). Довжина – 5 см. ширина – 2 см.. Розташовані між сечовим міхуром і прямою кишкою, виділяють секрет який забезпечує мужну реакцію, сперму і рухливість сперматозоїдів.

ПРЕДМІХУРОВА ЗАЛОЗА (prostata). Має вигляд каштана 4см × 3см вага 20 – 25 гр. охоплює початковий відділ сечівника – це м’язово залозистий орган. Як мяз виконує функцію сфінктера, як залоза виділяє секрет.

БУЛЬБОУРЕТРАЛЬНІ ЗАЛОЗИ (glandula bulbouretralus). Який виділяє густий тягучий секрет який змащує сечівник і захищає його від подразнення кислою реакцією сечі.

 

Білет 18 Проаналізуйте будову органа слуху та рівноваги


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1208 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)