АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фібринолізин (Fibrinolysinum)

Форма випуску: флакони з порошком 10 000-20 000-30 000-40 000 ОД.

Механізм дії: протеолітичний фермент, який отримують із донорської крові шляхом активації плазміногену; розчиняє нитки фібрину і свіжі тромби, що утворилися в кровоносних судинах. Призначають внутрішньовенно крапельно (попередньо розчинивши в 150-200 мл ізотонічного розчину натрію хлориду) обов'язково в поєднанні з гепарином із розрахунку 10 000 ОД гепарину на 20000 ОД фібринолізину.

Застосування: при тромбоемболії легеневої і периферичних артерій, судин мозку, свіжому інфаркті міокарда, гострому тромбофлебіті, загостренні хронічного тромбофлебіту.

Побічні ефекти: реакція на білок - гіперемія обличчя, біль по ходу вени, в яку вводили препарат, біль за грудиною і в животі, озноб, підвищення температури тіла, кропив'янка.

Протипоказання: геморагічні діатези, кро­вотечі, відкриті рани, виразкова хвороба шлунка, нефрит, гостра форма туберкульозу, променева хвороба.

 

Стрептокіназа (“Авелізин”) (Streptokinase (“Awelysin”)

Форма випуску: флакони з порошком 100 000-250 000-750 000 МО.

Механізм дії: ферментний препарат, стимулює утворення фібринолізину з плазміногену, викликає лізис тромбів; діє на них не тільки зовні, але й проникає всередину свіжого тромбу. Призначають внутрішньовенно крапельно 250 000 МО в 50 мл ізотонічного розчину натрію хлориду.

Застосування: тромбоз глибоких вен, тромбоемболія легеневої артерії, гострий інфаркт міокарда.

Побічні ефекти: реакція на білок – головний біль, нудота, озноб, підвищення температури тіла, кропив'янка.

Протипоказання: геморагічні діатези, кро­вотечі, відкриті рани, виразкова хвороба шлунка, нефрит.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 364 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)