АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Гемодез-Н (Haemodesum-N)

Форма випуску: флакони 100 - 200 - 400 мл.

Механізм дії: 6% розчин полівінілпіролідону, до складу якого входять також іони натрію, калію, кальцію і хлору; швидше виділяється з організму, сприяє звільненню організму від токсичних продуктів, які у вигляді комплексу з полівінілпіролідоном виділяються нирками, зменшує вміст вільних жир­них кислот при інфаркті міокарда, проявляє сечогінну дію. Вводять його внутрішньовенне крапельно: новонародженим – по 5-10 мл/кг, дітям 100-200 мл, дорослим - до 400 мл.

Застосування: при дизентерії, сальмонельозі, дис­пепсії й інших інфекційних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються токсикозом, а також при післяопе­раційній, раковій, опіковій, алкогольній інтоксикації, при нирковій і печінковій недостатності. Доцільно використовувати його при токсикозі вагітних, гемолітичній хворобі новонароджених, тиреотоксикозі, сепсисі й інших захворюваннях, які супроводжуються інтоксикацією.

Побічні ефекти: зниження артеріального тиску.

Протипоказання: серцево-судинна недостатність, крововилив у мозок, важка алергія.

Розчин "Дисоль" (Solutio “Disolum” pro injectionibus)

Форма випуску: флакони 400 мл.

Механізм дії: ін'єкційний роз­чин, в 1 л якого є 2 г натрію ацетату і 6 г натрію хлориду; має слаболужну реакцію, змен­шує гіповолемію, перешкоджає згущенню крові і розвитку метаболічного ацидозу, покращує капілярний кровообіг, збіль­шує діурез, проявляє дезінтоксикаційну дію.Перед введенням розчин підігріва­ють до 38-40 °С, вводять внутрішньовенно крапельно.

Застосування: для корекції гіпонатріємії і її наслідків при лікуванні хворих на холеру, гостру дизентерію і харчову токсикоінфекцію.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 383 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)