АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лікування. Лікування основного захворювання.

Прочитайте:
  1. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  2. Алгоритм лікування геморагічного синдрому неясного ґенезу.
  3. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  4. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  5. Вибір стратегії лікування
  6. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  7. ВИМОГИ ДО РЕЗУЛЬТАТІВ ЛІКУВАННЯ
  8. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  9. Гідролікування
  10. Госпітальне лікування -

Лікування основного захворювання.

При отруєнні солями важких металів вводиться антидот ртуті – унітіол внутрішньом’язово з розрахунку 1мл 5% розчину на 10кг маси хворого, в першу добу кожних 6 годин, 2-гу і 3-тю добу кожні 8 годин, в наступні 6-7 днів – 1-2 рази на добу.

При відсутності ефекту показаний гемодіалізі.

При гемолітичному генезі ГНН необхідно введення преднізолону в дозі 2 мг на 1кг ваги.

Вводяться діуретики маннітол, який вводиться внутрішньовенно в 15-25 % розчині з розрахунку 1г сухої речовини на 1 кг ваги дитини.

Для контролю існує маннітолова проба. Маннітол вводять 10-20 хвилин. При цьому в перші 1-3 години діурез повинен збільшитися на 6-10 мл на 1 кг. Якщо цього немає, введення маннітолу припиняють і вводять фуросемід в дозі 1-4 мг на кг на годину з погодинною корекцією.

Призначаються антагоністи калію – 10% розчин кальцію глюконату в дозі 0,5-1 мл на 1 кг маси тіла внутрішньовенно, повільно протягом 5-10 хвилин. Цю дозу можна ввести 2 рази. Ефект відмічається через 30-60 хвилин. При зменшенні ЧСС на 20 в 1' інфузію продовжують до висхідного значення ЧСС.

Для відновлення реологічних властивостей крові призначається гепарин, курантил, реополіглюкін. Однак при тромбоцитопенії реополіглюкін не вводиться.

Розрахунок при інфузійній терапії здійснюється в чіткій відповідності з величиною втрати рідин з організму. З появою діурезу об’єм ін фузійних засобів, що вводяться, може бути збільшений, але не більш ніж у 2 рази в порівнянні з кількістю виділеної сечі.

При гіперкаліємії вводиться 10% розчин глюконату кальцію (антагоніст калію), 20-40% розчин глюкози з інсуліном.

Антибіотики призначаються в половинній дозі і переважно пеніцилінового ряду або цефалоспорини, що володіють меншою токсичністю.

Призначення нейролептиків показане при судомах. Однак у випадку наростання ГНН може наступити уремічна кома і її діагностика буде утруднена на тлі седативної терапії. Оптимальним є введення дроперидолу (1 мг на 1кг маси тіла) кожні 4-6 год.

Контроль за адекватністю інфузійної терапії здійснюється за біохімічними та клінічними показниками. Показанням до припинення інфузійної терапії є наростання симптомів гіпергідратації: збільшення занепокоєння дитини, тахікардія, задишка, виникнення вологих хрипів у легенях, посилення загальномозкових явищ. Консервативне лікування показане в стадії олігурії і короткочасної анурії без ознак ушкодження ЦНС з урахуванням біохімічних змін у крові.

При органічному ушкодженні нирок (дифузний гломерулонефрит, некроз нефротелія, ішемія коркового шару нирок, гемолітико-уремічний синдром та ін.), незважаючи на інтенсивну терапію, діурез може не відновитися, і дитині показане проведення гемодіалізу.

Показання до гемодіалізу:

1.Тривала анурія протягом 6 годин інфузійної терапії.

2.Підвищення

3. рівня креатині ну до 0,3 ммоль/л.

4.Дефіцит бікарбонатів менше 12-15 ммоль/л.

5.Швидкий розвиток ацидозу.

6.Рівень калію крові вище 6 ммоль/л.

7.Приріст рівня сечовини більше 10 ммоль/л/добу.

8.Гіпонатріємія менше 120ммоль/л.

9.Гіпернатріємія більше 165 ммоль/л.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 390 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)