АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Самостійна аудиторна робота студентів. Дослід 1. Визначення гематокритного числа та дефіциту позаклітинної рідини у тварини з кишковою непрохідністю.

Прочитайте:
  1. Аудиторная практическая работа
  2. Аудиторная работа
  3. Аудиторная работа
  4. Аудиторная работа
  5. Аудиторная работа
  6. Аудиторная работа
  7. Аудиторная работа
  8. Аудиторная работа
  9. Аудиторная работа
  10. Аудиторная работа

Дослід 1. Визначення гематокритного числа та дефіциту позаклітинної рідини у тварини з кишковою непрохідністю.

За добу до заняття у щура під ефірним наркозом моделюють кишкову непрохідність шляхом накладання лігатури на петлю тонкої кишки. На занятті із стегнової вени беруть кров для визначення гематокритного числа у контрольного та дослідного щурів.

Методика визначення гематокритного числа базується на розподілі крові в капілярі під дією відцентрових сил. Скляний капіляр заповнюють кров'ю приблизно на 7/8 його довжини. Наповнений кров'ю кінець капіляра швидко герметизують. Капіляр розміщують у спеціальній центрифузі і центрифугують 5 хв. Гематокритне число визначають за допомогою номограми. Потім визначають ступінь згущення крові та дефіцит позаклітинної рідини при кишковій непрохідності, порівнюючи показники у контрольного та дослідного щурів.

Приклад проведення розрахунків.

Маса щура 300г (0,3 кг); гематокрит - 50%, в нормі - 45%. 1. Визначення ступеню згущення крові:

50% - 45%=5% 45% - 100%

5%-Х

2. Визначення кількості позаклітинної рідини до захворювання:

0,3 кг – 100%

Y – 20%

3. Визначення кількості позаклітинної рідини у тварини після захворювання:

100%-11% = 89% 60мл-100%

Y' - 83%

Визначення дефіциту рідини: 60 мл - 53 мл = 7 мл

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 402 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)