АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Протокол № 30 Дата ___________

Прочитайте:
  1. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY
  2. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY (STANDARD) LANGUAGE
  3. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY LANGUAGE
  4. A GUIDELINES FOR WRITING
  5. A NEW ROLE OF MARKETING AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES IN BUSINESS AND SOCIETY: LOCAL AND GLOBAL ASPECTS (NRMCTBS 2015)
  6. A Warner Communication Company
  7. A Совершенных конкурентов.
  8. A что боролись...
  9. A) 256 есе артады
  10. A) Read the dialogues in pairs.

Самостійна аудиторна робота студентів.

Дослід 1. Вивчити зміни діурезу при накопиченні в крові тварин азотистих шлаків.

Дослід проводять на двох мишах, яких поміщають у скляні лійки, вставлені в мірні пробірки закріплені в штативах. Попередньо, на початку заняття одній миші вводять підшкірно 3-5 мл 2% розчину сечовини, другій аналогічну кількість фізіологічного розчину. Через 1 год. порівнюють кількість виділеної сечі. Пояснити отримані дані. Пояснити вплив сечовини на діурез.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Дослід 2. Навчальний відеофільм «Етіологія, патогенез та можливі ускладнення сечокам'яної хвороби».

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Підпис викладача ___________

Питання для самоконтролю знань.

Задача 1. Чоловік 25 років звернувся до лікаря із скаргами на набряки під очима, біль у поперековій ділянці, головний біль, нудота. На підставі обстеження поставлений діагноз гострого гломерулонефриту. Із анамнезу відомо, що за 20 днів до прояву хвороби переніс ангіну. Який механізм виникнення ураження ниркових клубочків у хворого?

A. Імунокомплексний.

B. Тромботичний.

C. Нефротоксичний.

D. Ішемічний.

Е. Медикаментозний.

Задача 2. Після перенесеної стрептококової інфекції у хворого з'явились набряки. Був зроблений аналіз сечі, який дозволив поставити діагноз: гострий гломерулонефрит. Наявність яких патологічних змін в сечі ймовірніше підтверджують діагноз?

A. Свіжі еритроцити.

В.Білок з високою молекулярною масою і вилужені еритроцити.

С.Білок тільки з низькою молекулярною масою (до 40 000).

D.Підвищена екскреція натрію.

Е.Лейкоцитурія без гематурії.

Задача 3. Чоловік 32 років впродовж 4 років хворіє на хронічний гломерулонефрит. Госпіталізований з ознаками анасарки. Клінічне обстеження: AT - 185/105 мм рт. ст. В крові: Нb - 110 г/л, еритроцитів 2,6*1012/л, лейкоцитів 10*109/л, залишковий азот 32 ммоль/л, загальний білок - 50г/л. Яка зміна з найбільшою вірогідністю вказує на гломерулонефрит з нефротичним компонентом?

А Анемія.

B. Артеріальна гіпертензія.

С. Гіперазотемія.

D. Гіпопротеїнемія.

Е. Лейкоцитоз.

Задача 4. Хворий сонливий, свідомість потьмарена, реакції на сильні подразники загальмовані. Шкіра бліда, суха, виражені набряки. Мідріаз. Дихання типу Чейна-Стокса з аміачним запахом. При аускультації - шум тертя перикарда. Який вид коми розвинувся у хворого?

A. Апоплектична.

B. Гіперосмолярна.

С. Печінкова.

D. Ниркова.

E. Кетоацидотична.

Задача 5. Хворий протягом багатьох років страждав на хронічний остеомієліт нижньої щелепи (після поранення). Останнім часом в аналізі крові: гіпопротеінемія, диспротеінемія; в сечі: протеінурія, білкові циліндри. Помер від хронічної ниркової недостатності. Який патологічний процес у нирках був виявлений на розтині?

A. Амілоїдоз.

B. Хронічний пієлонефрит.

С. Гідронефроз.

D. Хронічний гломерулонефрит.

E. Інтерстеціальний нефрит.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 463 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)