АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Протокол № 33 Дата _____________

Прочитайте:
  1. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY
  2. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY (STANDARD) LANGUAGE
  3. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY LANGUAGE
  4. A GUIDELINES FOR WRITING
  5. A NEW ROLE OF MARKETING AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES IN BUSINESS AND SOCIETY: LOCAL AND GLOBAL ASPECTS (NRMCTBS 2015)
  6. A Warner Communication Company
  7. A Совершенных конкурентов.
  8. A что боролись...
  9. A) 256 есе артады
  10. A) Read the dialogues in pairs.

Самостійна аудиторна робота студента.

Дослід 1. Вивчити чутливі розлади у щура при перерізці сіднич­ного нерва.

У щура за 7 днів до заняття перерізують сідничний нерв. На занятті обстежують тварин, детально знайомляться з порушеннями чутливості. Визначають форму порушення чутливості в зоні іннервації сідничного нерва.

Дослід 2. Вивчити рухові розлади у щура при перерізці сіднич­ного нерва.

Демонструють щура, у якого за 7-10 днів до заняття був переріза­ний сідничний нерв. Звертають увагу на рухові розлади, тонус м’язів.

Дослід 3. Вивчити трофічні розлади при перерізці сідничного нерва у щура.

Продовжують обстеження щура і вивчають та описують трофічні розлади на денервованій кінцівці.

Дослід 4. Вивчити в динаміці виникнення трофічних розладів при перерізці трійчастого нерва у кроля, сідничного нерва у щура і кроля.

Демонстрація кольорових слайдів.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Дослід 5. Демонстрація навчального відеофільму «Розлади сенсорної, рухової, трофічної та інтегративної функції нервової системи»

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Підпис викладача ____________

Питання для самоконтролю знань.

Задача 1. Хворий, який 3 місяці тому отримав травму голови, чує мову, розуміє її, але не може правильно назвати предмет. У якій звивині кори великих півкуль є пошкодження?

A. Нижня лобна.

B. Верхня скронева.

C. Середня лобна.

D. Верхня лобна.

E. Середня скронева.

Задача 2. У чоловіка 60 років, діагностований інсульт у ділянці латеральних ядер гіпоталамусу. Які зміни поведінки слід чекати при цьому?

A. Спрага.

B. Депресія.

C. Ненаситність.

D. Агресивність.

E. Відмова від їжі.

Задача 3. У дитини відразу після народження діагностовано фенілкетонурію. Чи матиме дане захворювання вплив на психічний розвиток дитини? Які рекомендації є необхідними у даному випадку?

(Розумова відсталість. Відмова від грудного вигодовування і перехід на штучне вигодовування сумішшю, що не містить ФА.)

Задача 4. У хворого епілепсією раптово виникають судоми, які мають тонічну і клонічну фази. Який процес лежить в основі епілептичного припадку?

A. Надмірна синхронізація розрядів у нейронах кори.

B. Надмірна десинхронізація розрядів у нейронах кори.

C. Відсутність гальмівного впливу блідої кулі, ядра екстрапірамідної системи.

D. Збудження нейронів сітчастого утвору.

E. Активація клітин Реншоу.

Задача 5. У хворого виявлено порушення синтезу медіатора з аміномасляної кислоти, який відповідає за наступні функціональні зміни в нейронах:

A. Збудження.

B. Гальмування.

C. Деаферентація.

D. Деполяризація.

E. Десенситизація.

Задача 6. Після автомобільної аварії у чоловіка рентгенологічно встановлено пошкодження хребта на рівні І-ІІ грудних сегментів із зміщенням. Неврологічно визначається порушення рухової функції та випадіння глибокої чутливості з правого боку і випадіння поверхневої чутливості зліва. Який можливий варіант пошкодження спинного мозку знайдено у хворого?

A. Тотальне пошкодження спинного мозку.

B. Пошкодження пірамідного шляху.

C. Синдром Броун-Секара.

Д. Пошкодження передніх рогів спинного мозку.

Е. Центральний параліч.

 

Задача 7. У відомій казці "Принцеса на горошині" принцеса відучувала незручності і погано спала навіть у тому випадку, коли лежала на м'якій перині, під якою знаходилася тверда горошина. Який, на вашу думку, неврологічний механізм із перерахованих нижче міг би привести до описаного стану?

A. Підвищення чутливості рецепторів.

B. Збільшення швидкості передачі імпульсів.

C. Підвищення активності гальмівних нейронів.

Д. Порушення синаптичної передачі імпульсів.

Е. Підвищення активності антиноципептивної системи.

 

Задача 8. У хворого після травматичного ушкодження сідничного нерва зникла тактильна і больова чутливість пошкодженої ноги, виникли порушення довільних і рефлекторних рухів, трофічні зміни шкіри. Основним механізмом, що призвів до дегенерації нервових волокон, є:

A. Припинення аксоплазматичного току.

B. Втрата нервом збудливості.

C. Фагоцитоз нервових закінчень.

Д. Руйнування мієлінової оболонки.

Е. Пошкодження перехватів Ранв'є.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 538 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)