АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Протокол № 28 Дата ____________

Прочитайте:
  1. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY
  2. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY (STANDARD) LANGUAGE
  3. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY LANGUAGE
  4. A GUIDELINES FOR WRITING
  5. A NEW ROLE OF MARKETING AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES IN BUSINESS AND SOCIETY: LOCAL AND GLOBAL ASPECTS (NRMCTBS 2015)
  6. A Warner Communication Company
  7. A Совершенных конкурентов.
  8. A что боролись...
  9. A) 256 есе артады
  10. A) Read the dialogues in pairs.

Самостійна аудиторна робота студента.

Дослід 1. Визначити жовчні пігменти в сечі при різних жовтяницях.

А. Визначити наявність уробіліну в сечі (реакція Богомолова). До 1 мл сечі додають 6-8 крапель 10% розчину сірчанокислої міді та 1-2 мл хлороформу. При наявності уробіліну в сечі хлороформ після змішування забарвлюється в рожевий колір. Б. Визначити білірубін в сечі (метод Франка).

До 5 мл сечі додають краплями 0,2% водний розчин метиленової сині. Сеча, що, не містить білірубіну, після додавання 1-2 крапель розчину набуває синього забарвлення, тоді як сеча, яка містить білірубін, забарвлюється в зеле­ний колір. Доводять зелений колір у пробірці, додаючи 0,2% розчин метилено­вої сині. Проводять розрахунок, виходячи з того, що 20 крапель розчину мети­ленової сині відповідають 1 мг білірубіну.

Роблять заключення та висновки, відповідаючи на наступні питання:

які механізми появи білірубіну та уробіліну в сечі?

про яку жовтяницю свідчить наявність білірубіну в сечі?

Які спадкові компоненти жовчі можна ще визначити в сечі?

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Дослід 2. Демонстрація навчальних відеофільмів (диференціальна діагностика жовтяниць у новонароджених; механізми розвитку гепатиту С)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Підпис викладача ____________

Питання для самоконтролю знань.

Задача 1. Пацієнт звернувся в клініку зі скаргами на загальну слабкість, ниючі болі в животі, поганий апетит. В сироватці крові знайдено 77,3 мкмоль загального білірубіну, 70,7 мкмоль прямого білірубіну. В сечі не виявлений уробілін, кал ахолічний. Який найбільш вірогідний вид жовтяниці діагностований у хворого?

A. Обтураційна.

B. Паренхіматозна.

С. Гемолітична.

D. Хвороба Боткіна.

Задача 2. Хлопчику 15 років встановили діагноз гострого вірусного гепатиту. Дослід­ження якого показника необхідно провести для підтвердження гострого ураження печін­кових клітин?

A. Вміст білкових фракцій сироватки крові.

B. Рівень холестерину в плазмі.

C.Швидкість осідання еритроцитів.

D. Активність амінотрансфераз у крові.

Е. Вміст вільного та зв'язаного білірубіну в сироватці крові.

Задача 3. Хворий 48 років знаходиться у реанімаційному відділенні після отруєння чотирихлористим вуглецем. Стан важкий, хворий без свідомості, пульс ниткоподібний, слабкого наповнення. ЧСС – 40/хв., КТ – 75/40 мм рт. ст. Дихання Біота. В крові: білок 16 г/л, прямий білірубін 155 мкмоль/л. В сечі високий вміст аміаку та білірубіну. Що є основним патогенетичним механізмом для розвитку описаного стану?

A. Печінкова недостатність.

B. Кардіогенний шок.

C. Дихальна недостатність.

D. Серцева недостатність.

Е. Ниркова недостатність.

Задача 4. В досліді жабі на серце нанесли декілька крапель жовчі розведеної 1:5. Визнач­те, які найбільш ймовірні зміни виникли в роботі серця.

A. Прискорення частоти серцевих скорочень.

B. Збільшення сили серцевих скорочень.

C. Сповільнення частоти і зменшення сили серцевих скорочень.

D. Екстрасистолія.

Е. Тахікардія і зменшення сили серцевих скорочень.

Задача 5. У хворого на хронічний гепатит видалили зуб. Кровотечу, що виникла після цього не вдалося припинити протягом 2 годин. Проведене дослідження гемостазу встановило зменшення вмісту декількох факторів зсідання крові. Порушення якої функції печінки призвело до порушення гемостазу у цього хворого?

A. Захисної.

B. Білковосинтезуючої.

С. Антитоксичної.

D. Жовчесинтезуючої.

Е. Гормональної.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 486 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)