АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АЛГОРИТМ № 2. Виконання маніпуляції «Дезінфекція шкіри навколо вогнища ураження при піодерміях»

Прочитайте:
  1. c) Алгоритм люмбальной пункции
  2. АЛГОРИТМ
  3. АЛГОРИТМ
  4. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання маніпуляції
  9. Алгоритм виконання маніпуляції
  10. Алгоритм виконання маніпуляції

Виконання маніпуляції «Дезінфекція шкіри навколо вогнища ураження при піодерміях»

Обладнання: мило, 2% спиртовий розчин борної та саліцилової кислоти, анілінові барвники (фукорцин, брильянтовий зелений), стерильні ватно-марлеві тампони, гумові рукавички, корнцанг, пінцет.

Мета: попередити поширення гнійної інфекції по шкірі

 

1. Знати:

- показання до проведення

- техніку виконання

- інструментарій

- асептику, антисептику

 

2. Вміти:

- підготувати хворого до маніпуляції

- підібрати все необхідне для маніпуляції

- провести маніпуляцію

 

3. Показання:

- лікування піодермій

- профілактика розповсюдження піодермій

 

ОБЛАДНАННЯ   Мило, 2% спиртовий розчин борної та саліцилової кислоти, анілінові барвники, стерильні ватно-марлеві тампони, гумові рукавички, корнцанг, пінцет.
ПРИМІТКА Маніпуляцію проводять кілька разів на день. Шкірк навколо вогнища ураження змазують круговими рухами у напрямку від периферії до вогнища.
АЛГОРИТМ ДІЇ ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ
Психологічна підготовка хворого до маніпуляції 1.Привітайтеся з пацієнтом. 2.Назвіть себе. 3.Запитайте як його звати. 4.Поясніть доцільність проведення маніпуляції. 5.Отримайте дозвіл на виконання 6.Запевніть у неможливості виникнення ускладнень. 7.Поясніть техніку маніпуляції. 8.Запропонуйте пацієнту сісти на стілець.
Техніка дезінфекції шкіри навколо вогнища ураження при піодерміях 1.Вимийте руки з милом у проточній воді. 2.Вдягніть гумові рукавички. 3.Підготуйте інструменти і лікарські засоби. 4.Змочіть тампон 2% спиртовим розчином саліцилової чи борної кислоти чи анілінового барвника. 5.Обробіть шкіру навколо вогнища. 6.Зніміть рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу.
Дезінфекція обладнання Використані рукавички занурте у дезрозчин.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 517 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)