АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АЛГОРИТМ № 6

Прочитайте:
  1. c) Алгоритм люмбальной пункции
  2. АЛГОРИТМ
  3. АЛГОРИТМ
  4. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання маніпуляції
  9. Алгоритм виконання маніпуляції
  10. Алгоритм виконання маніпуляції

Виконання маніпуляції «Обробка піококових виразок»

Обладнання: мило, 2-5% розчин калію перманганату, анілінові барвники (фукорцин, брильянтовий зелений), 1% спиртовий розчин метиленового синього, присипки трипсину, хімотрипсину, мазь іруксол, мазь, желе солкосерилу, стерильні ватно-марлеві тампони, гумові рукавички, корнцанг, пінцет.

Мета: попередити поширення гнійної інфекції по шкірі, місцеве лікування виразок при піодерміях.

 

1. Знати:

- показання до проведення

- техніку виконання

- інструментарій

- асептику, антисептику

 

2. Вміти:

- підготувати хворого до маніпуляції

- підібрати все необхідне для маніпуляції

- провести маніпуляцію

 

3. Показання:

- лікування піодермій

- профілактика розповсюдження піодермій

 

 


 

ОБЛАДНАННЯ   Мило, 2% спиртовий розчин метиленового синього, анілінові барвники (фукорцин, брильянтовий зелений), присипки трипсину, хімотрипсину, мазь іруксол, мазь, желе солкосерилу, стерильні ватно-марлеві тампони, гумові рукавички, корнцанг, пінцет.
ПРИМІТКА Маніпуляцію проводять раз на день. Шкіру навколо вогнища ураження змазують круговими рухами у напрямку від периферії до вогнища.
АЛГОРИТМ ДІЇ ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ
Психологічна підготовка хворого до маніпуляції 1.Привітайтеся з пацієнтом. 2.Назвіть себе. 3.Запитайте як його звати. 4.Поясніть доцільність проведення маніпуляції. 5.Отримайте дозвіл на виконання 6.Запевніть у неможливості виникнення ускладнень. 7.Поясніть техніку маніпуляції. 8.Запропонуйте пацієнту сісти на стілець.
Техніка обробки біогенних виразок 1.Вимийте руки з милом у проточній воді. 2.Вдягніть гумові рукавички. 3.Підготуйте інструменти і лікарські засоби. 4.Змочіть тампон 2-5% розчином калію перманганату або аніліновим барвником і затушуйте ерозії та краї гнійних виразок. 5.Присипте порошком трипсину, хімотрипсину або змажте маззю іруксол виразки з гнійно-некротичними стрижнями або ділянки некрозу. 6.Нанесіть мазь, желе солкосерилу на хронічні піококові виразки. 7.Обробіть шкіру навколо вогнища. 8.Зніміть рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу.
Оцінювання результатів   Загоєння ерозій і виразок; відторгнення гнійно-некротичниж стрижнів і ділянок некрозу; стимуляція загоєння хронічних виразок.
Дезінфекція обладнання Використані рукавички занурте у дезрозчин.

 

 



Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 527 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)