АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПИТАННЯ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ

Прочитайте:
  1. A. Заняття № 17
  2. V. Етапи проведення заняття
  3. V. Зміст теми заняття.
  4. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  5. V. Основні етапи заняття
  6. VI. Методичне забезпечення заняття
  7. Виконання практичного навику
  8. Виконання практичного навику
  9. Виконання практичного навику
  10. Виконання практичного навику

Показ та огляд хворих, використання в навчальному процесі муляжів, таблиць, слайдів з дерматомікозами. Трихомікози. Ознайомлення студентів з епідеміологією, чинниками ризику, інкубаційним періодом, клінічними різновидами трихомікозів. Лабораторна діагностика (мікроскопічна, культуральна, люмінесцентна). Проведення збирання патологічного матеріалу для лабораторного дослідження (волосся, нігтів, лусочок, скутул). Методика підготовки хворого до застосування лікарських форм (підстригання, ручна епіляція волосся, видалення кірочок). Техніка безпеки при цьому. Загальна і місцева терапія при трихомікозах. Методи дезінфекції у відділенні дерматомікозів, дезінфекція інструментарію, шапочок, білизни. Поточна і заключна дезінфекція у вогнищі. Методика масових профілактичних оглядів у дитячих закладах, роль люмінесцентної діагностики.

Епідермофітія. Епідеміологія, чинники ризику, клінічні різновиди. Збирання матеріалу з нігтів, шкіри, оболонки пухирця для лабораторного дослідження. Методи лікування, догляд за шкірою стоп. Дезінфекція взуття. Профілактика мікозу в лазнях, душових, перукарнях.

Індивідуальна профілактика. Показ та огляд хворих з різнокольоровим лишаєм, еритразмою, кандидозом. Клінічна картина, лікування, догляд за хворими, профілактика.

Показ та огляд хворих із коростою та педикульозом. Лабораторна діагностика корости. Епідеміологія й особливості клінічної картина та перебігу корости у дітей. Вивчення правил і техніки оброблення хворих на коросту бензилбензоатом, за методом Дем’яновича, сірчаними мазями. Правила оброблення хворих дітей.

Лікування пацієнтів після укусів комах. Складання плану комплексних заходів у вогнищі корости і педикульозу, поточна і заключна дезінфекція. Методи дезінфекції одягу, білизни хворих на коросту, предметів, які оточують пацієнта.

Профілактика корости в школах, дошкільних закладах, гуртожитках. Відпрацювання спільних профілактичних заходів при паразитарних захворюваннях (школа, дитячий садок, дезінфекційна та санітарно-епідеміологічна станції та ін.). Санітарно-освітня робота.

Вірусні дерматози. Демонстрація слайдів, муляжів, таблиць, показ та огляд хворих із пухирцевим та оперізувальним лишаєм, чинники ризику, що зумовлюють підвищення активності вірусу. Лікування, догляд за хворими, профілактика. Особливості перебігу герпесу у хворих на ВІЛ-інфекцію. Контагіозний молюск. Клінічна картина, лікування, догляд за хворими і профілактика, особливо в дитячих закладах.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 559 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)