АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПАРАЗИТАРНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ШКІРИ

Прочитайте:
  1. Автоімунні захворювання
  2. АНАМНЕЗ ЗАХВОРЮВАННЯ
  3. Анамнез наявного захворювання
  4. Будова та функції шкіри
  5. Будова та функції шкіри
  6. Будова шкіри
  7. Варіанти початку захворювання (С.Д. Подимова, 1993р.):
  8. Верхній латеральний шкіриий нерв ллеча
  9. Визначення просторового порога тактильної чутливості шкіри людини.
  10. ВІРУСНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ШКІРИ

Задача 1

Медична сестра під час огляду дітей, які прийшли зранку в дитячий садок, виявила в хлопчика віком 5 років висипку на шкірі передплічч, живота та сідницях. У вигляді розміщених попарно дрібних папул, везикул, розчухів. Дитина скаржиться на свербіж.

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Які препарати застосовують для лікування цього захворювання?

3. Які протиепідемічні заходи потрібно провести в дитячому садку?

 

 


Задача 2

Під час госпіталізації в стаціонар у приймальному відділенні у хворого Н. 30 років на шкірі живота, сідниць, променево-запясткових суглобів та бокових поверхонь пальців рук виявлено висипи у вигляді міліарних парних папуло-везикул з кровяним кірочками на поверхні та екскоріаціями. Хворий відчуває свербіж шкіри, який зявився одночасно з висипаннями і значно посилюється увечері та вночі. З анамнезу з’ясовано, що 10 днів тому він прибув з відрядження, де проживав у гуртожитку.

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Які препарати застосовують для лікування цього захворювання? Вкажіть строки відомих методик лікування цього захворювання.

 

 


Задача 3

Пацієнт 33 роки скаржиться на свербіж голови. При огляді: на скроневих і потиличній ділянці шкіри голови розчухи, на волоссі гниди, на шкірі задньої повнерхні шиї плями, папули, лущення, екскоріації, кірочки.

 

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 


Задача 4

У пацієнтки 45 років без визначеного місця проживання при госпіталізації в санпропускнику виявлено на шкірі плечей, верхній частині спини, під пахвами, на животі, в поперековій ділянці, пахово-стегнових складках судинні плями, папуло-уртикарні елементи, розчухи, ділянки ліхеніфікації, лущення, пустули. Колір шкіри в місцях ураження брудно-сірий.

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 


Задача 5

Хвора 25 років скаржиться на сверблячку шкіри в лобковій ділянці, нижній частині живота, стегнах. При огляді на шкірі сині плями до 10 мм в діаметрі, дрібні червоні папули, екскоріації, ліхеніфікація. При діаскопії плями колір не змінюють.

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 

 


Задача 6

 

У дитини 6 місяців висипка у вигляді червоних папул на шкірі верхніх кінцівок і тулуба; на долонях і підошвах везикули; нігті на руках і ногах потовщені, крихкі з повздовжніми і поперечними тріщинами; порушення сну, зниження апетиту, неспокій.

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 


 

 

Задача 7

У пацієнта 26 років на шкірі ліктів, пахвових складок, калитці і статевому члені множинні круглі, розміром до квасолини, рожеві з синюшним відтінком, з гладкою поверхнею, щільні вузлики, що супроводжуються інтенсивною сверблячкою. З анамнезу відомо, що тиждень тому лікувався стаціонарно з приводу корости.

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 


 

Задача 8

У пацієнта 45 років, без визначеного місця проживання, на шкірі обличчя, тулуба і кінцівок значні нашарування сірих, жовтих кірочок, рогових мас різних розмірів і товщини до 2 см кірочки відділяються важко, при цьому хворих відчуває болючість, а під ними вологі поверхні. Сверблячка шкіри у місці ураження незначна.

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 


Задача 9

 

У хворої на коросту білок у сечі, у крові еозинофілія, лейкоцитоз, прискорена ШОЕ.

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

Задача 10

Дівчина 18 років скаржиться на появу висипань на кистях, незначно виражене свербіння в місці ураження. При огляді: в міжпальцевих складках, на бокових поверхнях пальців кистей рук поодинокі міліарні фолікулярні папули, везикули, екскоріації.

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1336 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.007 сек.)