АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АЛГОРИТМ № 2

Прочитайте:
  1. c) Алгоритм люмбальной пункции
  2. АЛГОРИТМ
  3. АЛГОРИТМ
  4. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання маніпуляції
  9. Алгоритм виконання маніпуляції
  10. Алгоритм виконання маніпуляції

Виконання маніпуляції «Методика обробки хворих на вошивість»

Обладнання: укладка для проведення протипедикульозної обробки (мішок для речей хворого, лоток для спалювання волосся, клейонка, гумові рукавички, ножиці, густий гребінь, машинка для стриження волосся, спиртівка, 2-3 хустки, вата, столовий оцет, інсектициди для обробки людини – 0,15% розчин карбофосу, розчин нітифору, шампунь «Специфтир», 25% водно-мильна емульсія бензилбензоату, 2-5% сірчана мазь, 20% розчин бензилбензоату; інсектициди для обробки білизни і приміщень – 2% розчин кальцинованої соди.

 

Мета: виявлення вошивості.

 

1. Знати:

- показання до проведення

- техніку виконання

- інструментарій

- асептику, антисептику

 

2. Вміти:

- підготувати хворого до маніпуляції

- підібрати все необхідне для маніпуляції

- провести маніпуляцію

 

3. Показання:

- виявлення вошивості під час масових обстежень

- диференціальна діагностика вошивості

- діагностика педикульозу

- контроль ефективності лікування

 

ОБЛАДНАННЯ   Укладка для проведення протипедикульозної обробки (мішок для речей хворого, лоток для спалювання волосся, клейонка, гумові рукавички, ножиці, густий гребінь, машинка для стриження волосся, спиртівка, 2-3 хустки, вата, столовий оцет, інсектициди для обробки людини – 0,15% розчин карбофосу, розчин нітифору, шампунь «Специфтир», 25% водно-мильна емульсія бензилбензоату, 2-5% сірчана мазь, 20% розчин бензилбензоату; інсектициди для обробки білизни і приміщень – 2% розчин кальцинованої соди.    
ПРИМІТКА Обробка педикульозу можна проводити механічним і хімічним методами. Обробка інсектицидами протипоказана дітям віком до 5 років, вагітним, матерям-годувальницям, особам з ушкодженою шкірою, важкохворим, у цих випадках доцільно використовувати механічний метод. За необхідності повторну хімічну обробку проводять через 7-12 днів.
АЛГОРИТМ ДІЇ ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ
Психологічна підготовка хворого до маніпуляції 1.Привітайтеся з пацієнтом. 2.Назвіть себе. 3.Запитайте як його звати. 4.Поясніть доцільність проведення маніпуляції. 5.Отримайте дозвіл на виконання 6.Запевніть у неможливості виникнення ускладнень. 7.Поясніть техніку обробки при вошивості. 8.Запропонуйте пацієнту сісти на стілець.
Техніка обробки хворих на вошивість Обробка хворих на головну вошивість. Механічний метод: 1.Вдягніть гумові рукавички. 2.Промийте волосся теплим розчином 5-10% столового оцету. 3.Завяжіть голову хусткою на 30-60 хв. 4.Вичешіть волосся густим гребнем. 5.Обстрижіть волосся або зголіть.. 6.Зберіть волосся на папір і спаліть. 7.Зніміть рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу. Хімічні методи: І.Обробка розчином карбофосу. 1.Вдягніть гумові рукавички. 2.Вітріть у корені волосся ватним тампоном 0,15% розчин карбофосу. 3.Залиште на 30 хв. 4.Змийте розчин і помийте голову шампунем. 5.Розчешіть волосся густим гребінцем, змоченим у розчині оцету. 6. Зніміть рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу. ІІ.Обробка розчином нітифору. 1.Вдягніть гумові рукавички. 2.Добре змочіть волосся розчином нітифору за допомогою ватного тампону, вітріть його в корені волосся. 3.Накрийте голову хусткою на 40 хв. 4.Змийте розчин нітифору під проточною водою. 5.Помийте голову милом чи шампунем. 6. Розчешіть волосся густим гребінцем, змоченим у розчині оцету. 7. Зніміть рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу. ІІІ.Обробка шампунем «Специфтир» 1.Вдягніть гумові рукавички. 2.Намочіть волосся теплою водою. 3.Вітріть шампунь «Спецмфтир», залиште на 5 хв. 4.Змийте теплою, проточною водою. 5.Повторіть процедуру ще раз. 6.Розчешіть волосся густим гребінцем. 7.Зніміть рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу.   Обробка хворих на натільну вошивість. 1.Вдягніть гумові рукавички. 2.Обробіть шкіру 2-5% сірчаною маззю або 20% розчином бензилбензоату. 3.Хворому слід добре помитися з милом і замінити білизну. 4.Одяг і білизну прокип’ятіть у 2% розчині кальцинованої соди протягом 15 хв. 5.Попрасуйте висушений одяг з обох боків, зверніть особливу увагу на шви, зборки, зморшки.   Обробка хворих на лобкову вошивістью 1.Вдягніть гумові рукавички. 2.Зголіть волосся в області лобка. 3.Вітріть 25% водно-мильну емульсію бензилбензоату двічі на день (зранку і ввечері) 3 дні підряд. 4.Продезінфікуйте білизну і одяг.  
Дезінфекція обладнання Використані рукавички, інструменти занурте у дезрозчин.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 532 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)