АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АЛГОРИТМ № 2. Виконання маніпуляції «Техніка внутрішньомязового введення нерозчинних суспензій та олійних розчинів дюрантних препаратів пеніциліну та препаратів вісмуту»

Прочитайте:
  1. c) Алгоритм люмбальной пункции
  2. АЛГОРИТМ
  3. АЛГОРИТМ
  4. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання маніпуляції
  9. Алгоритм виконання маніпуляції
  10. Алгоритм виконання маніпуляції

Виконання маніпуляції «Техніка внутрішньомязового введення нерозчинних суспензій та олійних розчинів дюрантних препаратів пеніциліну та препаратів вісмуту»

Обладнання: дюрантні препарати пеніциліну (бензилпеніцилін, біцилін-1, екстенцилін, ретарпен), препарати вісмуту (бійохінол, бісмоверол, пентабісмол), 96% розчин етилового спирту, одноразові шприци, ватні тампони, гаряча вода, гумові рукавички.

 

Мета: лікування хворих на сифіліс

1.Знати:

- показання до проведення

- техніку виконання

- інструментарій

- асептику, антисептику

- техніку виконання внутрішньомязових ін’єкцій

 

2.Вміти:

- підготувати хворого до маніпуляції

- підібрати все необхідне для маніпуляції

- провести маніпуляцію

3.Показання:

- превентивне лікування сифілісу

- амбулаторне лікування сифілісу

- лікування сифілісу в умовах стаціонару

- лікування хворих на пізній прихований сифіліс

- лікування хворих на вісцеральний і третинний сифіліс

- лікування хворих на нейросифіліс

- профілактичне лікування сифілісу

 

 

ОБЛАДНАННЯ   Дюрантні препарати пеніциліну (бензилпеніцилін, біцилін-1, екстенцилін, ретарпен), препарати вісмуту (бійохінол, бісмоверол, пентабісмол), 96% розчин етилового спирту, одноразові шприци, ватні тампони, гаряча вода, гумові рукавички.    
ПРИМІТКА Флакон з препаратом перед введенням слід нагріти в гарячій воді, а потім ретельно збовтати. У разі появи крові у голці при її введенні у мяз, голку потрібно ввести в інше місце.
АЛГОРИТМ ДІЇ ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ
Психологічна підготовка хворого до маніпуляції 1.Привітайтеся з пацієнтом. 2.Назвіть себе. 3.Запитайте як його звати. 4.Поясніть доцільність проведення маніпуляції. 5.Отримайте дозвіл на виконання 6.Запевніть у неможливості виникнення ускладнень. 7.Поясніть техніку відшарування рогового шару епідермісу. 8.Запропонуйте пацієнту лягти на кушетку.
Техніка внутрішньомязевого введення нерозчинних суспензій та олійних розчинів дюрантних препаратів пеніциліну та вісмуту 1.Вдягніть гумові рукавички. 2.Протріть шкіру зовнішньо-верхнього квадранта сідниці 96% етиловим спиртом. 3.Введіть голку в мяз. 4.Наберіть суспензію у шприц. 5.Приєднайте шприц до голки якщо немає краплі крові. 6. Введіть повільно лікарський засіб. 7.Притисніть ватним тампоном, змоченим етиловим спиртом місце ін’єкції після закінчення введення препарату. 8.Зніміть рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу.
Дезінфекція обладнання Усі використані інструменти, рукавички занурте у дезрозчин.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 697 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)