АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПИТАННЯ ДО ЗАНЯТТЯ

Прочитайте:
  1. A. Заняття № 17
  2. V. Етапи проведення заняття
  3. V. Зміст теми заняття.
  4. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  5. V. Основні етапи заняття
  6. VI. Методичне забезпечення заняття
  7. ДЛЯ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ
  8. До практичного заняття з дерматовенерології
  9. До практичного заняття з дерматовенерології
  10. До практичного заняття з дерматовенерології

Показ хворих, використання в навчальному прцесі муляжів, слайдів, фотографій, малюнків з атласу з проявами третинного та природженого сифілісу. Причини переходу сифілісу в третинний період. Клінічні особливості перебігу третинного періоду. Третинний активний сифіліс: горбиковий і гумозний. Ураження слизових оболонок, кісток, суглобів. Вісцеральний сифіліс. Сифіліс нервової системи. Особливості перебігу сифілісу у хворих на алкоголізм і наркоманію. Третинний латентний сифіліс. Прогноз третинного періоду сифілісу. ІІідготовка хворого до люмбальної пункції.

Залежність тяжкості перебігу природженого сифілісу в дитини від тривалості сифілітичної інфекції матері. До яких наслідків призводить наявність сифілісу у вагітної.

Діагностика природженого сифілісу. Необхідність ретельного клінічного та серологічного обстеження дитини та матері. Сифіліс плода (мимовільний аборт, передчасні пологи), ранній природжений сифіліс у дитини.

Використання в навчальному процесі муляжів, слайдів, таблиць із сифілітичною пухирчаткою. Догляд за хворими дітьми. Особливості протиепідемічних заходів.

Клінічні особливості перебігу раннього та пізнього природженого сифілісу. Пізній природжений сифіліс. Достовірні (тріада Гетчінсона) та ймовірні ознаки пізнього природженого сифілісу. Диференціальна діагностика з токсоплазмозом і СНІДом.

Ознайомлення з роботою серологічної лабораторії. Вивчення техніки взяття, збереження і транспортування крові для серологічних реакцій.

Засвоєння техніки внутрішньом’язових інфекцій пеніциліну та його дюрантних форм. Лікування хворих на сифіліс перманентним методом. Симптоматика ускладнень. Невідкладна допомога при цьому.



Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 417 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)