АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ХІУ ВАРІАНТ

Прочитайте:
  1. Багатоваріантна самостійна робота
  2. Багатоваріантна самостійна робота
  3. Багатоваріантна самостійна робота
  4. варіант (БА)
  5. Варіант (БА)
  6. Варіант (БА)
  7. Варіант 1
  8. Варіант 1
  9. Варіант 1
  10. Варіант 1

1. Які симптоми можуть спостерігатися при хронічному гонорейному уретриті у чоловіків:

а) незначні слизисто-гнійні виділення з сечівника

б) виразки на статевих органах

в) періодичний свербіж і печіння

г) тупий біль у промежині

д) збільшення реґіонарних лімфовузлів

 

2. Назвіть клінічні ознаки свіжого торпідного гонорейного уретриту у чоловіків:

а) виділення слизово-гнійні

б) суб’єктивних відчуттів немає

в) біль після закінчення сечовипускання

г) розлади статевої функції

д) свербіння, паління в уретрі

3. Вкажіть причини розвитку гонорейного епідидиміту:

а) вживання гострої їжі

б) надмірне статеве збудження

в) переохолодження

г) фізичні перенапруження

д) інструментальні втручання

 

4. Назвіть найчастіші ускладнення гонорейного уретриту у чоловіків:

а) епідидиміт

б) простатит

в) проктит

г) цистит

д) везикуліт

 

5. Гонорея спричинюється:

а) гонококом

б) гарднерелою

в) мікоплазмою

г) трихомонадою

д) хламідією

 


6. Перерахуйте форми гонорейної інфекції:

а) гостра

б) хронічна

в) свіжа

г) носійство

д) прихована

 

7. Перерахуйте скарги хворого на гострий передній гонорейний уретрит:

а) значні виділення з сечівника

б) незначні виділення із сечівника

в) виділень із сечівника немає

г) ріжучий біль на початку сечовипускання

д) ріжучий біль на кінці сечовипускання

 

8. Основні причини розвитку висхідної гонореї:

а) повторне зараження

б) не дотримання режиму лікування

в) зниження реактивності організму

г) висока вірулентність збудника

д) неадекватне лікування

 

9. Кого слід обстежувати за підозри на гонорею:

а) батька

б) матір

в) дитину

г) братів і сестер

д) всіх статевих партнерів

е) чоловіка

 

10. Результати двох склянкової проби при гострому передньому

гонорейному уретриті:

а) перша порція сечі прозора, друга - каламутна

б) перша порція сечі каламутна, друга - прозора

в) обидві порції каламутні

г) обидві порції прозорі

д) обидві порції сечі з пластівцями


Задача 1

Хворий скаржиться на біль під час сечовипускання, гнійні виділення з сечівника. Хворіє протягом 3 діб. Через 4 доби після статевого акту з невідомою жінкою зявилися гнійні виділення із сечівника, різі під час сечовипуску, часті ерекції. Обєктивно: отвір сечівника гіперемійований. При пальпації сечівник як інфільтрований тяж, болючий. Результати двохсклянкової проби: сеча в першій порції каламутна, в другій – прозора.

 

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Які лабораторні дослідження можуть підтвердити діагноз.

3. Тактика лікування.


Задача 2

Одружена молода жінка скаржиться на біль під час сечовипускання, часті позиви, значні виділення з піхви. В анамнезі: субфебрильна температура тіла, підвищена втомлюваність протягом останніх 6 місяців. У чоловіка спостерігаються гнійні виділення з сечівника.

 

1. Поставте діагноз.

2. Які лабораторні дослідження можуть підтвердити діагноз.

3. Тактика лікування.

 

Задача 3

До лікаря дерматовенеролога звернулася жінка 25 років з скаргами на виділення з піхви, незначний біль внизу живота, особливо при статевому акті, фізичному навантаженні, порушення менструального циклу. З анамнезу: вважає себе хворою 2 місяці з моменту появи виділень з піхви, початок хвороби повязує з незахищеним випадковим статевим актом 2,5 місяці тому. Самостійно не лікувалася. Обєктивно: при вагінальному дослідженні мутно-серозні виділення з піхви, при пальпації матка збільшена, щільна, злегка болюча. При бактеріоскопічному обстеженні в мазках з вагінальних виділень забарвлених по Граму яскраво-рожеві диплококи всередині лейкоцитів.

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

3. Назвіть можливі ускладнення.

Задача 4

Жінка 50 років звернулася зі скаргами на паління, свербіння, біль в ділянці промежини, гнійні виділенні з піхви. Хворіє 3 дні, випадкові статеві контакти заперечує, самостійно не лікувалася. Обєктивно: великі і малі статеві губи набряклі, різко гіперемійовані, вхід в піхву набряклий, рясні гнійні виділенні жовто-зеленого кольору. При бактеріологічному дослідженні в мазках з виділень грамнегативні диплококи у вигляді зерен кави розташовані ввігнутими поверхнями досередини.

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

Задача 5

Хворий 35 років скаржиться на часте сечовипускання (кожні 15-30 хвилин), різкий біль і появу краплі крові в кінці сечовипускання, погіршення загального стану: головний біль, нездужання, біль в мязах Хворіє тиждень часу, початок захворювання повязує з незахищеним випадковим статевим актом 2 тижні тому. Хвороба почалася з болю при сечовипусканні, гнійних виділень з уретри. Через 3 дні після важкої фізичної праці виникли симптоми з якими звернувся в поліклініку.

При обстеженні: зовнішній отвір уретри червоний, набряклий, виділення жовто-зеленого кольору. При двохсклянковій пробі сеча мутна в обох склянках. При бактеріоскопічному дослідженні мазків виділень з уретри грамнегативні диплококи рожевого кольору.

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

3. Назвіть ускладнення,що можуть виникнути.


Задача 6

Хвора 27 років звернулася в жіночу консультацію із скаргами на виділення і біль при сидінні, якщо кладе одну ногу на іншу. Хворіє 5 днів, 10 днів тому був випадковий незахищений статевий контакт. При огляді: права велика статева губа припухла, гіперемійована, при пальпації відчувається кругле болюче утворення до 1 см в діаметрі, при стискуванні виділяється крапля гною жовто-зеленого кольору.

 

 

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Які лабораторні дослідження можуть підтвердити діагноз.

3. Тактика лікування.


Задача 7

Хвора 32 роки звернулася з скаргами на слизисто-гнійні виділення з статевих шляхів без суб’єктивних відчуттів, кількість виділень збільшується перед і після менструацій. Хворіє більше 2 місяців. Захворювання повязує з незахищеним статевим актом 9 тижнів тому. При об’єктивному обстеженні: шийка матка в дзеркалах гіперемійована з виразками темночервоного кольору, залози шийки розширені у вигляді маленьких білуватих кіст, з каналу шийки матки слизисто-гнійні виділення стікають у вигляді бороди.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Які лабораторні дослідження можуть підтвердити діагноз.

3. Тактика лікування.

 


Задача 8

Жінка 27 років скаржиться на свербіння, печіння в області зовнішніх статевих органів, виділення з піхви, болючість при статевому акті, ріжучий біль при сечовипусканні. Хворіє тиждень часу, початок хвороби повязує з незахищеним випадковим статевим актом 2 тижні тому. Обєктивно: зовнішній отвір уретри набряклий, гіперемійований, стінки сечовипускного каналу при пальпації ущільнені, при надавлювання з уретри зявляється крапля рідких, сірого кольору виділень. При огляді в дзеркалах різка дифузна гіперемія піхви, гіпертрофія сосочків слизової оболонки в задньому склепінні, рідкі жовті пінисті виділення. При лабораторному дослідженні виділень з піхви і уретри виявлено рухливі найпростіші, при забарвленні мазків по методу Романовського-Гімзи – джгутикові найпростіші з блакитною цитоплазмою і фіолетово-червоним ядром.

 

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування, перерахуйте ефективні медичні препарати.


 

 

Задача 9

Жінка 30 років скаржиться на загальне нездужання. Підвищення температури тіла до 37,5º С,біль в крижово-поперековій ділянці, внизу живота, порушення менструацій, відчуття вологості в піхві, незначні виділенні з піхви, свербіння в уретрі і розлади сечовипускання. Хворіє тиждень часу з моменту появи виділень і болю в попереку, через 4 дні загальний стан погіршився. Причину хвороби назвати не може, заміжня. У чоловіка скарги на виділення з уретри і розлади сечовипускання. Погіршення загального стану повязує з переохолодженням і значним фізичним навантаженням (працювала на городі). При огляді в дзеркалах шийка матки набрякла, гіперемійована, навколо зовнішнього зіву шийки матки ерозії, з цервікального каналу – слизово-гнійні виділення. При пальпації: тіло і придатки матки болючі. При лабораторному обстеженні в мазках з цервікального каналу, уретри в клітинах епітелію препаратів фарбованих по методу Романовського-Гімзи цитоплазматичні включення. В загальному аналізі крові: лейкоцитоз, підвищене ШОЕ.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Які ще лабораторні дослідження можуть підтвердити діагноз.

3. Тактика лікування.

Задача 10

Жінка 25 років скаржиться на періодичне свербіння в області статевих органів і незначні пінисті виділення. Хворіє місяць часу, початок хвороби повязує з незахищеним випадковим статевим актом 1,5 місяця тому. При обстеженні: уретра при пальпації у вигляді ущільненого кола, після масажу незначна кількість виділень. При огляді в дзеркалах слизова піхви злегка гіперемійована, невелика кількість пінистих виділень. При лабораторному обстеженні мазків з уретри і піхви, фарбованих метиленовим синім, виявлено найпростіші організми з блакитною протоплазмою і синім ядром.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

 

 

Задача 11

При профілактичному медогляді у чоловіка 40 років виявлено поліпозні утворення навколо заднього проходу, ссадна і тріщини в області ануса. Пацієнт скаржиться на незначне свербіння, відчуття дискомфорту в області заднього проходу. Причину захворювання вказати не може. При лабораторному обстеженні мазків в епітеліальних клітинах препаратів, забарвлених по методу Романовськоно-Гімзи цитоплазматичні включення.

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.


Задача 12

Хворий 25 років скаржиться на неприємні відчуття, свербіння, біль, виділення з уретри, часті позиви на сечовипускання. Хворіє 4 дні, початок хвороби повязує з випадковим статевим контактом 10 днів тому. При огляді: губки уретри гіперемійовані, злипаються, при натискуванні на сечовипускний канал зявляються слизово-гнійні виділення. При двохсклянковій пробі: сеча в першій і в другій склянці містить багато слизово-гнійних ниток. При лабораторному дослідженні мазків виділень з уретри, забарвлених по методу Романовського-Гімзи, в клітинах епітелію цитоплазматичні включення.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

3. Можливі ускладнення.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 930 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.01 сек.)