АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АЛГОРИТМ № 2. Виконання маніпуляції «Забір матеріалу з жіночого сечівника та шийки матки для виявлення гонококів»

Прочитайте:
  1. c) Алгоритм люмбальной пункции
  2. АЛГОРИТМ
  3. АЛГОРИТМ
  4. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання маніпуляції
  9. Алгоритм виконання маніпуляції
  10. Алгоритм виконання маніпуляції

Виконання маніпуляції «Забір матеріалу з жіночого сечівника та шийки матки для виявлення гонококів»

Обладнання: лоток, стерильні ватні та марлеві тампони, ізотонічний розчин натрію хлориду, ложка Фолькмана, бактеріологічна петля, гінекологічне дзеркало, крісло, пінцет, предметні скельця, мило, гумові рукавички.

 

Мета: виявлення збудника при гострих формах гонореї

1.Знати:

- показання до проведення

- техніку виконання

- інструментарій

- асептику, антисептику

 

2.Вміти:

- підготувати хворого до маніпуляції

- підібрати все необхідне для маніпуляції

- провести маніпуляцію

3.Показання:

- виявлення збудника, що спричинив захворювання

- диференціальна діагностика венеричних захворювань

- підвищення ефективності лікування

- профілактика венеричних захворювань

 

4.Результат:

При забарвленні отриманих мазків за Грамом виявляють попарно розміщені всередині клітин диплококи рожевого кольору, ниркоподібної форми, розташованих ввігнутими поверхнями досередини. При забарвленні метиленовим синім - збудник блакитного кольору.

 

 

ОБЛАДНАННЯ   лоток, стерильні ватні та марлеві тампони, ізотонічний розчин натрію хлориду, ложка Фолькмана, бактеріологічна петля, гінекологічне дзеркало, крісло, пінцет, предметні скельця, мило, гумові рукавички
ПРИМІТКА У разі підозри на гонорею за відсутності гонококів під час першого дослідження його повторюють після будь-якого виду провокації.
АЛГОРИТМ ДІЇ ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ
Психологічна підготовка хворого до маніпуляції 1.Привітайтеся з пацієнтом. 2.Назвіть себе. 3.Запитайте як його звати. 4.Поясніть доцільність проведення маніпуляції. 5.Отримайте дозвіл на виконання 6.Запевніть у неможливості виникнення ускладнень. 7.Поясніть техніку проведення проби. 8.Запропонуйте пацієнтці лягти на гінекологічне крісло.
Техніка забору матеріалу з жіночого сечівника та шийки матки для виявлення гонококів 1.Вимийте руки з милом в проточній воді. 2.Вдягніть гумові рукавички. 3.Підготуйте необхідні інструменти. 4.Укладіть жінку на гінекологічне крісло. 5.Очистіть ватним тампоном, змоченим ізотонічним розчином натрію хлориду піхву, зовнішні статеві органи, ділянку навколо відхідника, зверху вниз у напрямку прямої кишки. 6.Висушіть сухим стерильним тампоном. 7.Уведіть гінекологічна дзеркало.промасажуйте сечівник 8.Зробіть зіскрібок ложечкою Фолькмана або бактеріологічною петлею із сечівника. 9.Нанесіть рівномірно отриманий матеріал на предметне скельце, зробіть позначку «У» уретра. 10.Обробіть шийку матки стерильним сухим марлевим тампоном. 11.Візьміть виділення з каналу шийки матки стерильною бактеріологічною петлею або пінцетом: обережно введіть в канал на глибину 1-2см і легенько зішкребіть секрет. 12.Нанесіть матеріал рівномірно тонким шаром на предметне скельце, зробіть позначку «Ш» (шийка). 13.Висушіть на повітрі та відправте в лабораторію предметні скельця з отриманим матеріалом. 14.Оформіть супровідне направлення в лабораторію, де вкажіть прізвище та ініціали хворого, звідки взято матеріал, дату, прізви­ще лікаря (у випадку анонімного обстеження вказують тільки код хворого). 15.Запишіть в журналі прізвище та ініціали пацієнта, дату забору проби та початку обстеження. 16.Зніміть рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу.
Оцінювання результатів   При забарвленні отриманих мазків за Грамом виявляють попарно розміщені внутрішньоклітинно диплококи рожевого кольору, ниркоподібної форми, розташованих ввігнутими поверхнями досередини. При забарвленні метиленовим синім - збудник блакитного кольору.
Дезінфекція обладнання Використані рукавички занурте у дезрозчин.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 404 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)