АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АЛГОРИТМ № 5

Прочитайте:
  1. c) Алгоритм люмбальной пункции
  2. АЛГОРИТМ
  3. АЛГОРИТМ
  4. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання маніпуляції
  9. Алгоритм виконання маніпуляції
  10. Алгоритм виконання маніпуляції

Виконання маніпуляції «Методика застосування та введення гоновакцини»

Обладнання: мило, гумові рукавички, ватні тампони, лоток, марлеві серветки, 70% етиловий спирт, туберкуліновий шприц, ампула гоновакцини.

Мета: встановлення вилікуванності і лікування гонореї.

 

1.Знати:

- показання до проведення

- техніку виконання

- інструментарій

- асептику, антисептику

 

2.Вміти:

- підготувати хворого до маніпуляції

- підібрати все необхідне для маніпуляції

- провести маніпуляцію

 

3.Показання:

- лікування гонореї після без результативної антибіотикотерапії

- при в’ялих рецидивах захворювання

- при свіжих торпідних і хронічних формах гонореї

- при висхідній гонореї

- при ускладненій гонококової інфекції після зменшення гострих за­пальних явищ

- з метою встановлення вилікуваності від гонококової інфекції

 

 

5. Результат:

Підвищується ефективність лікування хворих з торпедними і хронічними формами гонококової інфекції та ускладнень, стимулюється специфічна і неспецифічна реактивність організму.

. Реакція на введення гоновакцини може бути:

а) загальна (підвищення температури тіла, нездужання, голов­ний біль);

б) вогнищева (посилення виділень, болючість в основному вог­нищі

ураження);

в) місцева (болючість у місці ін'єкції).

 

 


 

ОБЛАДНАННЯ   мило, гумові рукавички, ватні тампони, лоток, марлеві серветки, 70% етиловий спирт, туберкуліновий шприц, ампула гоновакцини.
ПРИМІТКА У випадках ускладненої гонококової інфекції введення гоно­вакцини починають з 0,2-0,3 мл; торпідної і хронічної форм хворо­би - початкові дози 0,3-0,4 мл; ін'єкції вакцини роблять з інтервалом 1-2 доби залежно від реакції, а дозу збільшують кожен раз на 0,15-0,3 мл, разова доза може бути збільшена до 1,5-2,0 мл вакцини,кількість ін'єкцій до 6-8. З метою встановлення вилікуваності від гонококової інфекції (провокації) вводять 0,5 мл вакцини, якщо ж хворий одержував го­новакцину з лікувальною метою, то провокацію роблять введенням подвійної останньої терапевтичної дози, але не більше 2 мл. Протипоказання до застосування гоновакцини: активний туберкульоз; органічні ураження серцево-судинної системи; гіпертонічна хвороба; тяжкі хвороби нирок, печінки; алергійні хвороби; менструація; тяжка анемія; виснаження. Умови зберігання гоновакцини: у закритих, сухих, темних приміщеннях при температурі (6±2)°С. Зрізана (відкрита) ампула не підлягає зберіганню. Не можна використовувати вакцину зі зміненим зовнішнім виглядом, із сторонніми включеннями, у випад­ках, коли при струшуванні осад не розбивається і коли вакцина була заморожена. Категорично заборонено вводити гоновакцину внутрішньо­венно (небезпека емболії).
АЛГОРИТМ ДІЇ ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ
Психологічна підготовка хворого до маніпуляції 1.Привітайтеся з пацієнтом. 2.Назвіть себе. 3.Запитайте як його звати. 4.Поясніть доцільність проведення маніпуляції. 5.Отримайте дозвіл на виконання 6.Запевніть у неможливості виникнення ускладнень. 7.Поясніть техніку виконання маніпуляції. 8.Запропонуйте пацієнту лягти на кушетку.
Техніка застосування та введення гоновакцини 1.Вимийте руки з милом під проточною водою. 2.Вдягніть гумові рукавички. 3.Підготуйте необхідні матеріали і медикаменти. 4.Перевірте цілість ампули і наявність на ній маркування (напису з назвою препарату) 5.Збовтайте ампулу до одержання рівномірної суміші. 6.Зріжте ампулу, наберіть вміст ампули у шприц. 7.Протріть шкіру на місці введення вакцини в сідничній ділянці ватним тампоном змоченим 70% етиловим спиртом. 8.Введіть гоновакцину внутрішньом'язово. 9. Усі використані інструменти, рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу.
Оцінювання результатів Реакція на введення гоновакцини може бути: загальна (підвищення температури тіла, нездужання, голов­ний біль); вогнищева (посилення виділень, болючість в основному вог­нищі ураження); місцева (болючість у місці ін'єкції).
Дезінфекція обладнання Усі використані інструменти, рукавички занурте у дезрозчин.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 692 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)