АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Гонококовий артрит.

Прочитайте:
  1. Псориатический полиартрит.
  2. Псоріатичний артрит.
  3. Ревматичний поліартрит.
  4. Ревматоїдний артрит.
  5. Туберкульозний артрит.
  6. Чинга — инфекционная болезнь, вызываемая диплококком; характеризуется моноартритом пальцев рук со склонностью к хроническому течению и исходом в деформирующий артрозоартрит.

Гонококовий артрит розвивається у молодих, раніше здрорвих, сексуально активних людей. Поразка суглобів є проявом дисемінований гонококової інфекції приблизно у 2-х% хворих. За перебігом буває гострий і хронічний.

 

Діагностика гонококкового артриту:

1. Розвиток мігруючого олігоартріти, тендовагініту та артралгій в перші місяці зараження гонореєю або при загостренні хронічної латентної гонореї. У жінок розвивається в перші місяці після шлюбу, після менструацій, в післяпологовий період. Характерна статеве диференціювання ураження суглобів: у жінок - лучезапястного і ліктьового суглобів, у чоловіків - колінного, гомілковостопного і плюснефалангових зчленувань. Псевдоревматіческая форма гострого гонококкового артриту (з відсутністю ефекту від противоревматической терапії спостерігається у жінок), синдром Рейтера - у чоловіків. Хронічний гонококовий поліартрит по клініці нагадує ревматоїдний артрит або хвороба Бехтерева.

2. Симптоми періартриту (дивуються п'яткова і подпяточная сумки - бурсити, зв'язки, сухожилля - ахіллобурсіт, м'язи стопи і гомілки).

3. Розвиток вторинного плоскостопості.

4. Синдром дерматиту (макулоподобние або везикулярні висипання поблизу уражених суглобів, в області дистальних відділів кінцівок, пізніше - розвиток везікулопустулезних проявів).

5. Швидкий розвиток остеопорозу та анкилозов. Деструктивні процеси в суглобах рідкісні.

6. Лабораторні зміни: гострофазові зрушення на початку захворювання і при загостренні (лейкоцитоз, прискорення ШОЕ, підвищення фібриногену, сиаловой кислоти, диспротеїнемія, збільшення циркулюючих імунних комплексів в крові).

7. Позитивне бактеріологічне дослідження на гонокок: у жінок мазка з шийки матки, з уретри, прямої кишки і глотки; у чоловіків - з уретри, прямої кишки і глотки.

8. Позитивна серологічна діагностика на гонокок: дослідження крові та синовіальної рідини.

9. Відзначається хороший ефект від пеніциліну.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 395 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)