АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фізіологічні пологи

Прочитайте:
  1. V. Пологи (відповідно до клінічного протоколу «Фізіологічні пологи»).
  2. Анатомо- фізіологічні вікові особливості трахеї, бронхів, легень. Механізм акту дихання, наслідки його розладів.
  3. Електрофізіологічні основи функціонування головного мозку
  4. К типологии интеллекта
  5. Лейкоцит. формула крові, фізіологічні основи її змін.
  6. Лейкоцити, їх функції. Регуляція лейкопоезу. Фізіологічні лейкоцитози.
  7. Основные признаки олигополии. Стратегическое взаимодействие фирм в условиях олигополии. Типология моделей олигополии
  8. Поняття про сумісність крові. Фізіологічні основи переливання крові.
  9. При фізіологічній вагітності
  10. Типология критических переживаний и стресс

Пологи – це фізіологічний акт, який виникає в результаті складних нейрофізіологічних, обмінних і інших змін в організмі вагітної, метою якого є вигнання плоду та посліду з матки.

Перед пологами у вагітної виникає зміщення центру тяжкості допереду, внаслідок чого плечі і голова жінки дещо перехиляються дозаду, спостерігається опущення дна матки, передлягаючої частини, полегшення дихання, виділення з піхви густого тягучого слизу, вип’ячування пупка.

Важливе значення в процесі пологів мають зганяючі сили – перейми та потуги. Перейми – це скоротлива діяльність матки. Вони є мимовільними, періодичними і, часто, болючими. Проміжки між ними називають паузами. На початку пологів перейми тривають 6-10 секунд, а в кінці пологів їхня тривалість збільшується до 60 секунд, паузи між ними скорочуються.

Потуги – це скоротлива діяльність матки і одночасне приєднання до неї ритмічних скорочень м’язів черевного пресу і діафрагми. В м’язах матки виникають два процеси: скорочення кожного м’язового волокна і кожного м’язового пласту (контракція), з паралельним зміщенням пластів відносно один одного (ретракція). Вказані процеси викликають зміщення значної частини мускулатури з перешийка в тіло матки, що призводить до розтягнення її нижнього сегменту, згладжування шийки, розкриття шийкового каналу, щільного обхвату стінками матки плода і його вигнання.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 718 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)