АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А.4.9. Перелік обов’язкових діагностичних процедур хворим на ЦД 2 типу.

Прочитайте:
  1. A. Перелік основних термінів, параметрів, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття
  2. I. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  3. II МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  4. II. Методы, подход и процедуры диагностики и лечения
  5. II. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  6. II. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  7. II. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  8. II. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  9. А. 4.5. Всебічні цілі терапії, які треба досягти при лікуванні цукрового діабету 2 типу.
  10. А. Артерія еластичного типу.
1. Пацієнтам з вперше діагностованим ЦД та всім іншим пацієнтам з ЦД щонайменше раз на рік: - визначати ліпідний профіль (загальний холестерин, холестерин ліпопротеїдів низької щільності, холестерин ліпопротеїдів високої щільності, тригліцериди) - визначати співвідношення альбумін: креатинін (САК) у першій ранковій сечі. - обчислювати швидкість клубочкової фільтрації (ШКФ): Для чоловіків:
  [140 – вік (роки)] × МТ(кг)]×1,23
ШКФ (мл/хв.) = ---------------------------------------------------------

Креатинін (мкмоль/л)

Для жінок:

  [140 – вік (роки)] × МТ(кг)]×1,05
ШКФ (мл/хв.) = ---------------------------------------------------------

Креатинін (мкмоль/л)

 

- забезпечити обстеження очного дна з приводу діабетичної ретинопатії всім хворим на ЦД з обов’язковим розширенням зіниці (див додаток №12 Скринінг на діабетичну ретинопатію).

- забезпечити комплексне обстеження нижніх кінцівок. (Додаток 8. Скринінг на виявлення ризику розвитку діабетичної стопи).

- перевірити наявність невропатичних симптомів (парестезія, відчуття печіння, прострільний біль).

- визначити індекс маси тіла (Додаток №6. Показник індексу маси тіла).

- оцінити сексуальне здоров'я у чоловіків.

- зробити електрокардіографію (ЕКГ)

- провести діагностику ІХС (А.4.12. Алгоритм діагностики ІХС).

- пацієнти, що отримують ліпідознижуючу фармакотерапію перевіряти печінкові ферменти (ACT,АЛТ, лужна фосфатаза, білірубін сироватки). У випадку виникнення підозри рабдоміолізу (значний біль у м’язах) провести контроль рівня креатенінфосфокінази.

 

2. Вимірювати рівень артеріального тиску при кожному відвідуванні пацієнтом лікаря первинної ланки медичної допомоги (правила вимірювання АТ описані в УКПМД «Артеріальна гіпертензія).

3. Слід проводити визначення концентрації HbA1c не рідше ніж 2 рази на рік у пацієнтів, у яких вдалося досягти індивідуальних цільових значень глікемії та у яких глікемічний контроль є стабільним. (А. 4.5. Всебічні цілі терапії, які треба досягти при лікуванні цукрового діабету 2 типу).

4. Слід проводити визначення концентрації HbA1c кожні 3 міс у пацієнтів, в яких була змінена схема терапії, і у хворих, у яких не вдалося досягти цільових значень глікемії.

5. При неможливості контролю рівня HbA1c (через порушення об’єму еритроцитів або аномальний тип гемоглобіну) оцінити тенденції рівня глюкози в крові за допомогою:

  1. визначення рівня фруктозаміну;
  2. якісно-контрольованих концентрацій глюкози в плазмі крові;
  3. визначення сукупного рівня глікозильованого гемоглобіну (при аномальних гемоглобінах).

6. Через 1-3 місяці після початку лікування зниження рівня холестерину, і далі щорічно оцінювати ліпідний профіль (з іншими факторами ризику і будь-яким новим діагнозом серцево-судинних захворювань).

7. До досягнення цільового АТ при призначенні антигіпертензивної терапії планові візити хворого до лікаря – з метою оцінки переносимості, ефективності і безпеки лікування, а також – контролю виконання пацієнтом отриманих рекомендацій – проводяться з інтервалом у 2-3 тижні

8. Спостерігати артеріальний тиск пацієнта, який досяг і зберігає свій цільовий артеріальний тиск кожні 4-6 місяців, і перевірити його на можливі побічні ефекти гіпотензивної терапії, у тому числі, ризик, пов'язаний з невиправдано низьким артеріальним тиском.

 



Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 463 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)