АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Порядок профілактики вертикальної трансмісії ВІЛ та попередження поширення ВІЛ в акушерських стаціонарах. (Затверджено наказом МОЗ України від 25.05 2000року № 120)

Прочитайте:
  1. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  2. II. Порядок выполнения работы
  3. II. Порядок выполнения работы
  4. II. Порядок проведения предварительных осмотров
  5. III. Порядок выполнения работы.
  6. III. Порядок комплектування закладу
  7. III. Порядок проведения периодических осмотров
  8. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  9. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи
  10. IV. Порядок оскарження рішення експертних комісій

1. Вагітним ВІЛ-інфікованим жінкам з метою зниження ризику інфікування плода призначається один з антиретровірусних препаратів з трицять шостого тижня вагітності до пологів та під час пологів.

2. Планова госпіталізація вагітних, роділь та породіль здійснюється у визначене наказом управління охорони здоров'я обсерваційне пологове відділення, в окрему палату, оснащену Рохманіновським ліжком та іншим необхідним устаткуванням для матері і новонародженого. У цій палаті жінка та дитина перебувають до виписування з пологового відділення.

3. Операцію кесарського розтину ВІЛ-інфікованим роділлям проводити згідно з акушерською ситуацією.

4. ВІЛ-інфікована породілля попереджається про небезпеку вигодовування дитини грудним молоком. При згоді породіллі проводиться термінове медикаментозне припинення лактації. Для вигодовування дитини використовують молочні адаптовані суміші.

5. У зв'язку з небезпекою внутрішньолікарняного поширення ВІЛ-інфекції в пологових будинках вигодовування новонароджених донорським грудним молоком не проводити.

6. Первинний туалет новонародженого від ВІЛ-інфікованої матері виконують згідно з порядком, установленим наказом МОЗ України від 5. 01. 96 №4 "Про організацію та забезпечення медичної допомоги новонародженим в Україні" з додержанням вимог профілактики інфікування медичного персоналу.

7. Палату, відведену для приймання пологів у ВІЛ - інфікованої роділлі, оснастити одноразовим, у разі його відсутності - багаторазовим інструментарієм, предметами індивідуального догляду та іншим необхідним устаткуванням, яке підлягає дезінфекції. За потреби відокремлення дитини від матері дитина переводиться в окрему палату відділення для новонароджених.

8. Пуповинна кров дітей, народжених ВІЛ - інфікованими матерями, підлягає тестуванню на наявність антигену р24 або антитіл до ВІЛ.

Дітям, народженим ВІЛ-інфікованими матерями, з перших 8-12 годин після народження призначають антиретровірусний препарат (сироп) протягом одного тижня життя.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 444 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)