АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Диспансерне спостереження за ВІЛ-інфікованими дітьми

Прочитайте:
  1. I. Спостереження за перебігом нормальної вагітності
  2. Диспансерне спостереження
  3. Диспансерне спостереження
  4. ДИСПАНСЕРНЕ СПОСТЕРЕЖЕННЯ
  5. Диспансерне спостереження
  6. Діагностика вагітності, спостереження та організація маршруту вагітної
  7. Екстрагенітальні захворювання у вагітних, які потребують спільного спостереження акушера-гінеколога і профільного фахівця
  8. Лікувальна тактика та догляд за дітьми з лихоманкою
  9. Метод спостереження

Виділяють 3 групи диспансерного обліку дітей:

1. Перша група - інфіковані ВІЛ без клінічних ознак хвороби. Огляд лікаря-педіатра 1 раз на 3 місяці. Госпіталізація у спеціалізований стаціонар для контрольно-діагностичного обстеження і вирішення питання про необхідність проведення терапії 2 рази на рік. Лабораторне обстеження включає розгорнутий аналіз крові, загальний аналіз сечі, визначення антитіл до ВІЛ, Т- і В-лімфоцитів (СД4+, СД8+), імуноглобулінів, циркулюючих імунних комплексів. Режим цієї групи дітей загальний без обмежень фізичних навантажень. Дієта визначається віком, наявністю захворювань, не пов'язаних з ВІЛ-інфекцією. Діти можуть відвідувати школу.

2. Друга група - інфіковані ВІЛ з клінічними ознаками захворювання (тривала лихоманка, лімфаденопатія, підвищена пітливість, енцефалопатія та ін.). Огляд педіатра 1 раз на місяць. Госпіталізація у спеціалізований стаціонар для контрольно-діагностичного обстеження, встановлення розгорнутого клінічного діагнозу і проведення лікування 2 рази на рік. Лабораторне обстеження повинне містити розгорнутий аналіз крові, загальний аналіз сечі, визначення Т- і В-лімфоцитів (СД4+, СД8+), антитіл до ВІЛ, імуноглобулінів, циркулюючих імунних комплексів. Режим цієї групи дітей - охоронний із додатковим денним відпочинком, обмеженням фізичних навантажень, проведенням лікувальної фізкультури. Дієта повноцінна, збагачена вітамінами. Для школярів можливим є навчання вдома.

4. Третя група - інфіковані ВІЛ з опортуністичними інфекціями (пневмоцистна пневмонія, генералізована герпетична інфекція, цитомегалія, поширені кандидозні ураження та ін.). Діти потребують стаціонарного лікування до досягнення стану ремісії чи одужання. Огляд дільничного педіатра 2 рази на місяць. Режим і харчування визначаються станом і наявністю захворювань.

Хірургічна, стоматологічна та інша спеціалізована допомога надається ВІЛ-інфікованим дітям у відповідних профільних стаціонарах.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 512 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)