АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Практичне заняття: «Інфекційний ендокардит»

Прочитайте:
  1. Виберіть, яка особливість будови задньої поверхні тіла плечової кістки має практичне значення під час накладання джгута?
  2. Вплив на мікроби фізичних, хімічних і біологічних агентів. Практичне використання. Методи стерилізації.
  3. Генна інженерія та її практичне використання в медичній мікробіології. ПЛР.
  4. Практичне використання
  5. Практичне заняття
  6. Практичне заняття до теми
  7. Практичне заняття до теми
  8. Практичне заняття на тему
  9. Практичне заняття № 2.2. Робота у мережі Internet
  10. ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ № 3

Змістовий модуль: «Основи діагностики, лікування і профілактики основних захворювань системи кровообігу»

Практичне заняття: «Інфекційний ендокардит»

Актуальність. Незважаючи на значне покращення діагностики та лікування інфекційного ендокардиту (ІЕ), він і надалі залишається захворюванням з високою смертністю (госпітальна летальність складає 16-25%) і високою частотою інвалідизуючих ускладнень. ІЕ – це захворювання з постійно мінливою клінікою, що зумовлено появою нових груп пацієнтів високого ризику, зміною етіологічного фактора. Проблема ведення хворого з ІЕ є двоякою. 1) значні труднощі діагностики, оскільки діагноз ІЕ часто виставляється занадто пізно після розвитку незворотніх змін на клапанах і ін. ускладнень; 2)підходи до лікування в кожному конкретному випадку вимагають індивідалізації та особливих методів лікування. За висловом Вільяма Ослера, 1885р.,, Діагностика лише небагатьох захворюваньвикликає стільки труднощів, як ІЕ… Багато досвідчених клініцистів… не соромляться признавати, що в багатьох випадках діагнох ІЕ був виставлений посмертно“. Діагноз ІЕ має бути виставлений якомога швидше, що підвищує ефективність терапії і виявляє хворих з високим ризиком ускладнень, яке часто вимагає хірургічного лікування. Для швидкої постановки діагнозу ІЕ необхідно як мінімум його запідозрити.

Учбова мета: -навчити студентів запідозрювати та діагностувати ІЕ, проводити його диференційну діагностику, ознайомити з рекомендаціями з лікування та профілактики ускладнень ІЕ, що відповідає сучасним науковим поглядам і тим основним напрямам терапії ІЕ, які є загальновизнаними в Європі та у світі.

Завдання для самостійної роботи при підготовці до заняття

  • нагадати медичну мікробіологію збудників ІЕ
  • інструментальні методи обстеження кардіологічних хворих та їх інтерпретація
  • механізми розвитку поліорганних ушкоджень при ІЕ
  • групи, фармакодинаміка, побічна дія ліків, що застосовуються для лікування ІЕ.

Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 347 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)