АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Цефалоспорини

Прочитайте:
  1. ЦЕФАЛОСПОРИНИ

Це група а\б, мають спільне ядро молекули – 7 – аміноцефалоспоринову кислоту. Цефалоспорини, є які призначають всередину, тому що вони не руйнуються кислотою шлункового соку. Активні відносно всіх видів стрептококів,гонококів. Чутливі до до них ентеробактеріі, дифтерійна паличка, нейсерії, шигели і сальмонели.

Цефалоспорини ІӀ генерації відрізняються від препаратів І групи більшим впливом на Гр+ бактерії і анаероби. Високоактивні відносно протеїв, ешерихій…

Цефалоспорини м генерації мають широкий спектр дії на Гр- бактерії, у тому числі на гемофільну паличку пневмококи, гонококи та інші стійкі до бета – лактамаз. Але дуже мало впливають на стафілококи, нетіогенні стрептококи, ентерококи.

Активність цефелоспоринів ӀV генерації зростає відносно ентеробактерій, псевдо монад, та Гр+ коків. Вони мають широкий спектр дії, об’єднує активність препаратів І групи відносно Гр+ м\о з антисиньогнійністю цефалоспоринів ӀІӀ генерації.

Цефалоспорини І генерації – цефалоридин, цефазолін, цефалексин.

ӀІ- цефаклор, цефамакдол, цефакситин.

ІІІ – цефотаксим, цефтріаксон.

ӀV – ценфіром, цефінім.

Оральні – цефалексин, цефуроксим аксетил. Вводити з інтервалом в 4 години.

Лікують хворих із різною локалізацією інфекцій.

Викликають алергічні реакції, мають перехресну алергію з пеніцилінами, уражають печінки порушують функцію печінки.

Макроліди

До них належать препарати природного походження, проявляють бактеріостатичну дію, пов’язану з гальмуванням синтезу білків клітки м\о. Спектр дії стафіло, стрептогонококи, анаеробококи, ентеробактерії,легіонери, мікоплазми, хламідії. Концентрація у тканинах зберігається 10-18 год., 2-3 дні, 3-4 дні. При інфекціях верхніх і нижніх дихальних шляхів, гінекологічних інфекціях, шкіри та м’яких тканин 4 рази на добу протягом 10-15 днів.

 

Еритроміцин

1. Eritromycinum

3. Таблетки по 0,1 і 0,25 грмів, 1% мазь

4. Макроліди

5. Бактеріостатичну дію

Спектр дії: стафіло -, стрето -, гонококи, анаеробококи, ентеробактерії,мікоплазми, хламідії.

6. Пневмонія, сепсис, мастит, перитоніт, отит та інші гнійно – запальні процеси шкіри, сифіліс, у вигляді мазі при гнійничкових ураженнях шкіри, інфікованих ранах, пролежнях, захворювань очей.

7. Диспепсичні явища9 нудота, блювота, пронос) порушення функцій печінки з виникненням холестатичної жовтяниці.

8. Швидко розвивається резистентність.

9. Rp. Eritromycini

D.t.d.N 10 in tabulletis

Signa. Для лікування сепсису.

 

 

Тетрацикліни

Належать біосинтетичні препарати (окситетрациклін, тетрациклін) та напівсинтетичні (доксициклін,метациклін)

5.Бактеріостатичний полягає у гальмуванні білкового синтезу м\о.

Спектр дії широкий: Гр+;Гр-, рикетсії,легіонери,мікоплазми, плазмідії. Швидко всмоктуються. Добре проникають у різні тканини і рідини організму.

6. Брузельоз, холера, мікоплазмена пневмонія, поворотний тиф, туляремія, пситакоз, трахома. При синуситах, гострих і хронічних бронхітах, гонореї, сифілісі,сибірці, лептоспірозі.

7. Шлунково – кишкові розлади, розвиток дисбактеріозу та суперінфекція, фото дерматози, ураження печінки, здатні накопичуватися в тканинах зубів, в кістках, що може спричинити порушення їх функцій та розвитку.

8. У гострій фазі захворювання при лікуванні тяжких післяопераційних ускладнень, сепсису, у випадках коли мікрофлора чутлива до пеніциліну, бо має незначну токсичність.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 560 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)