АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ТЕМА: « Засоби, що впливають на серцево-судинну систему тафункцію нирок».

Прочитайте:
  1. Багато психотропних препаратів (мескалін, ЛСД) імітують природні медіатори. На який процес синаптичної передачі вони впливають?
  2. В систему какой вены происходит отток крови от желудка? a) vena cava superior; б) vena cava inferior; в) vena mesenteries superior; r) vena portae; д) vena umbilicalis.
  3. Влияние нагрузок на сердечно-сосудистую систему
  4. Вмешательство в супружескую систему
  5. Вплив тютюну та наркотичних речовин на дихальну систему.
  6. ГЛАВА 14 ЛЕКАРСТВЕННЫЕ СРЕДСТВА, ВЛИЯЮЩИЕ НА СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТУЮ СИСТЕМУ
  7. Глава 2.2. Средства, влияющие на вегетативную нервную систему
  8. Глава 6. ЗАСОБИ, ЯКІ ВПЛИВАЮТЬ НА АДРЕНЕРГІЧНІ СИНАПСИ
  9. Загальні відомості про систему крові, переливання крові та її компонентів.
  10. Занятие 14.Тема: Органы слуха. Вестибулярная сенсорная система.

Час: 4 години

I. АКТУАЛЬНІСТЬ ТЕМИ:

Серцево-судинні хвороби найпоширеніші в світі, тому для успішного лікування хронічних захворювань потрібно правильно підібрати лікарський засіб, а для цього треба знати дію препаратів. Крім того, щоб надати невідкладну допомогу при гострих захворюваннях, треба знати не тільки дію препаратів, а й способи їх уведення, симптоми захворювань, заходи з її надання, що дуже важливо для майбутньої професійної діяльності фельдшера.

ІІ. Навчальні цілі заняття:

Знати Уміти
· класифікацію засобів, що впливають на серцево-судинну систему та функцію нирок; а-ІІ · основні питання фармакодинаміки та застосування препаратів; а-ІІ · побічну дію лікарських засобів і заходи щодо запобігання їй; а-ІІ · правила виписування препаратів у рецептах. а-ІІ · виписувати рецепти на препарати для надання невідкладної допомоги при гострій серцевій недостатності, інфаркті міокарда, нападі стенокардії, серцевих аритміях, гіпертензивному кризі за вимогами лікувально- профілактичних закладів; а-ІІІ · аналізувати терапевтичну та побічні дії речовин; а-ІІІ · оцінювати можливість застосування препаратів для фармакотерапії та надання невідкладної допомоги;а-ІІІ · розв'язувати фармакотерапевтичні задачі; а-ІІІ · виконувати програмові завдання а-ІІІ
ІІІ. Цілі розвитку особистості  
· Формувати у студентів відповідальність за правильність дії під час надання невідкладної допомоги при гострій серцевій недостатності, інфаркті міокарда, нападі стенокардії, серцевих аритміях, гіпертензивному кризі.  

ІV. План та організаційна структура заняття

Етапи заняття Методи контролю та навчання Матеріали методичного забезпечення Чаc хв
Підготовчий етап  
Організація заняття: уточнення теми заняття, перевірка готовності студентів та аудиторії до заняття    
Актуалізація теми: В темі представлені загальні відомості про препрати, що впливають на серцево-судинну систему та функцію нирок, правила їх застосування, побічні дії та протипоказання, виписування у рецептах, що є надзвичайно важливо для фельдшера при виконанні ним його професійних обов»язків.  

 

Етапи заняття Методи контролю та навчання Матеріали методичного забезпечення Час, хв
Контроль початкового рівня знань студентів Фронтальне опитування, індивідуальне усне опитування, тестові завдання а-І, а-ІІ. Питання для фронтального і індивідуального опитування, тестові завдання.  
Основний етап. Формування професійних умінь і навичок
1. Ознайомлення з графологічними структурами теми, таблицями, схемами, навчаль ною колекцією препаратів Демонстрація, ознайомлення Графологічні структури, таблиці, схеми, навчальна колекція препаратів  
2. Виписування рецептів за показаннями Практичний тренінг а-ІІІ Рецептурні завдання  
3. Вирішення тестових завдань а-ІІІ   Тестові завдання  
4. Рішеня фармакологічних і фармакотерапев- тичних задач. а-ІІІ     Задачі  
Заключний етап
1. Контроль кінцевого рівня знань студентів, закріплення вмінь інавичок Виписування рецептів, теоретичні питання, рішення задач. а-ІІІ   Рецептурні завдання, задачі. Індивідуальна картка контролю  
2. Підбиття підсумків заняття: демонстрація помилок, оголошення й обгрунтування оцінок  
3. Домашнє завдання на тему: «Лікарські засоби, які впливають на функцію органів травлення» Підручник: Основи фармакології з рецептурою / М.П. Скакун, К. А. Посохова. — Тернопіль, 2000. — С. 221-260. Орієнтовна карта для роботи з літературою.  

 


 

Інструкція


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 571 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)