АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Як проводиться реєстрація юридичних осіб, який розмір страхових внесків і який період звітності?

Прочитайте:
  1. B. У ІІ періоді пологів.
  2. D. Це спосіб, при якому передню черевну стінку беруть двома руками в повздовжню складку, після чого просять роділлю потужитись
  3. II. Cтруктура та склад служби страхових експертів
  4. IV. Основні завдання та функції служби страхових експертів
  5. А. Вагітність 40 тижнів, І період пологів, активна фаза
  6. А. Період розкриття.
  7. А.Розміри тазу нормальні.
  8. Акушерка ЖК проводить заняття з безпечного материнства та батьківства та інформує слухачів про періоди пологів. Перечисліть їх назви.
  9. В періоді загострення та принципи проти рецидивної терапії.
  10. В якому періоді вагітності вірус краснухи (червона висипка) має найбільшу пошкоджуючу дію

Державна реєстрація юридичних осіб проводиться державним реєстратором за місцезнаходженням юридичної особи відповідно до статті 5 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (далі Закон).

Відповідно до статті 26 Закону державний реєстратор у день державної реєстрації юридичної особи зобов'язаний передати відповідним органам фондів соціального страхування відомості з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи. Підставою для взяття юридичної особи на облік в органах фондів соціального страхування є надходження до цих органів відомостей з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи.

Відповідно до статті 10 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» юридичні особи набувають статусу страхувальників з дня взяття їх на облік у Фонді.

Повідомлення про взяття на облік юридичної особи як платника страхових внесків та страхове свідоцтво надсилаються цій особі наступного робочого дня з дня взяття на облік. В повідомленні про взяття на облік вказано розмір страхового тарифу в залежності від основного виду економічної діяльності, який заявлений юридичною особою в реєстраційних документах наданих державному реєстраторові. Розмір страхового тарифу встановлюються законом залежно від класу професійного ризику виробництва.

Якщо юридична особа здійснює господарську діяльність, то страхові внески обчислюються:

- для роботодавців – у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, що включають витрати на виплату основної та додаткової заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці», які підлягають обкладенню податком з доходів фізичних осіб.

Обчислення страхових внесків здійснюється на вищезазначені суми без урахування їх зменшення на суму податків, інших обов'язкових платежів і внесків, що відповідно до законодавства сплачуються із зазначених сум, а також суми утримань, що здійснюються відповідно до законодавства або за договорами позики, придбання товарів та виплат тощо або на інші цілі за дорученням одержувача.

Страхові внески нараховуються в межах граничної суми заробітної плати (доходу), що встановлюється чинним законодавством та є розрахунковою величиною при обчисленні страхових виплат.

Виходячи з пункту 7.5 Інструкції «Про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України», затвердженої постановою правління Фонду від 12.07.2007 року № 36 зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01 серпня 2007 року (далі Інструкція) юридичні особи – платники страхових внесків, фізичні особи – суб'єкти підприємницької діяльності та фізичні особи, які використовують працю найманих працівників, складають щокварталу у двох примірниках Розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за формою згідно з додатком 11 до Інструкції (далі – Розрахункова відомість), один примірник якої подається до робочого органу виконавчої дирекції Фонду за місцем обліку страхувальника в такі строки: до 20 квітня, до 20 липня, до 20 жовтня поточного року, до 25 січня року, наступного за звітним.

Усі примірники Розрахункової відомості підписуються керівником і головним бухгалтером підприємства, виконавцем та завіряються печаткою. Другий примірник звіту залишається в бухгалтерії платника.

Крім того відповідно до пункту 7.9 Інструкції платники страхових внесків (крім добровільно застрахованих осіб) один раз на рік до 25 січня року, наступного за звітним, разом з Розрахунковою відомістю подають до робочих органів виконавчої дирекції Фонду за місцем обліку відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за формою згідно з додатком 13 до Інструкції.

Порядок і терміни взяття на облік юридичних осіб в Фонді, розміри страхових внесків, порядок нарахування та витрачання страхових коштів регламентовані законами України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» від 23.09.1999 року №1105- ХІV, «Про страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» від 22.02. 2001 року №2272 - ІІІ, постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2000 року №1423 «Про затвердження Порядку визначення страхових тарифів для підприємств, установ та організацій на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання» та Інструкцією про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду від 12.07.2007 року № 36 і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01.08.2007 року №867/14134.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 447 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)