АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Завдання 1.22.

Прочитайте:
  1. IV. Основні завдання та функції служби страхових експертів
  2. VІІ Повідомлення домашнього завдання 3хв.
  3. Виділені завдання є обов’язковими
  4. ВИКОНАЙТЕ НАСТУПНІ ЗАВДАННЯ
  5. Виконати завдання
  6. Вирішення завдання з визначення умов скидання стічних вод у водоймище
  7. Вихідні дані для вирішення ЗАВДАННЯ №3
  8. Вихідні дані для вирішення ЗАВДАННЯ №4
  9. Відповіді на тестові завдання
  10. Вказівки до виконання завдання

Дитині 4 доби. Народилась від вагітності, що перебігала на тлі тяжкого гестозу, артеріальної гіпертензії, набряків та протеїнурії. Оцінка за шкалою Апгар при народженні 3/4 бали.

Об’єктивно: загальний стан дитини тяжкий. На больові та тактильні подразники не реагує, атонія, арефлексія, крик відсутній, очі напівзакриті, симптом “сонця що заходить”, дихання поверхневе з апноєтичними паузами. Молоко в шлунку не утримує.

Ваш орієнтовний діагноз?

Еталон відповіді.

Діагноз: Гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС тяжкого ступеня, гострий період.

Завдання 1.23.

Дитина 2-х років, захворіла гостро з підйомом температури до 38,40 С.

Об’єктивно: ЧД-36/хв., ЧСС-120/хв., “гавкаючий” кашель, неспокійна, інспіраторна задишка, з участю допоміжної мускулатури і западіння податливих місць грудної клітки; виражений кон’юнктивіт, риніт, гіперемія піднебінних дужок.

Ваш орієнтовний діагноз?

Еталон відповіді.

Діагноз: ГРВЗ, гострий ларинготрахеїт, стеноз гортані ІІ ст.

Завдання 1.24.

Дитина 6 років госпіталізована в інфекційну лікарню зі скаргами на підвищену температуру тіла до 400С, головний біль, блювання.

Об’єктивно: блідість шкіри, набряк підшкірної клітковини шиї до ключиці, збільшені шийні лімфовузли. При огляді ротової порожнини - мигдалики майже змикаються, набряк слизової, наліт на мигдаликах, який поширився на язичок і піднебіння дужки, погано знімається. Ослаблені серцеві тони, ЧСС-135/хв., ЧД-24/хв., АТ-100/60 мм.рт.ст.

Ваш орієнтовний діагноз?

Еталон відповіді.

Діагноз: Дифтерія ротогорла, плівчаста, поширена, тяжка: токсична ІІ ст.

Завдання 1.25.

Дитина 3 роки захворіла з підвищенням Т до 37,40 С, “гавкаючий” кашель, голос афонічний. На 3-й день - дихання шумне, інспіраторна задишка з втягненням податливих місць грудної клітки. Стан поступово погіршується. Шкіра бліда, періназальний ціаноз. Аускультативно – в легенях жорстке дихання, тахікардія.

Ваш орієнтовний діагноз?

Еталон відповіді.

Діагноз: Дифтерія гортані (локалізований круп), стенотична стадія, стеноз гортані ІІ ступеня.

 

Завдання 1.26.

Дівчинка 8-ми років скаржиться на головний біль, який періодично турбує впродовж трьох років. Швидко втомлюється, погано спить вночі, подразлива, плаксива. В задушливому приміщенні декілька разів відмічалась короткочасна втрата свідомості.

Об’єктивно: червоний стійкий дермографізм. АТ 80/50 мм.рт.ст. Патології внутрішніх органів не верифіковано. Рівномірно підвищені сухожильні рефлекси, тремор кінчиків пальців в позі Ромберга.

Ваш орієнтовний діагноз?


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 530 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)