АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

При алергічному дерматиті лікар призначив хворому у складі комплексної терапії Н1-гістаміноблокатор. Визначте цей препарат.

Прочитайте:
  1. VІ. ЛІКАРНЯНА ПАЛАТА
  2. Абсорбція лікарської речовини в організмі.
  3. Б) Визначте показання до застосування препаратів.
  4. Благодарочка лікарям
  5. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  6. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  7. В періоді загострення та принципи проти рецидивної терапії.
  8. Валеріана лікарська
  9. Виведення лікарської речовини з організму.
  10. Вивчення загального вигляду лікарських рослин, діючих початків та їх застосування з лікувальною метою.

A. * Дипразин

B. Кромолін натрій

C. Преднізолон

D. Адреналін

E. Гідрокортизон

Хворий з алергічним ринітом прийняв антигістамінний препарат у таблетках всередину. Через деякий час хворий відчув сухість у роті, загальмованість, у нього виник легкий сон. Який препарат прийняв хворий?

A. * Димедрол

B. Фенобарбітал

C. Діазолін

D. Діазепам

E. Парацетамол

ІМУНОТРОПНІ ЗАСОБИ.

Хворому з хронічним інфекційним захворюванням призначили препарат для активації імунних реакцій.Визначити препарат.

A. * Тималін

B. Меркаптопурин

C. Азатіоприн

D. Актиноміцин

E. Циклофосфан

В процесі хіміотерапії злоякісної пухлини у хворого погіршилися показники імунних реакцій. Який з вказаних засобів слід призначити при такому стані?

A. * Тималін

B. Ціанокобаламін

C. Препарати заліза

D. Преднізолон

E. Кислоту ацетилсаліцилову

Хворий з інфекційним мононуклеозом на протязі 2-х тижнів приймав глюкокортикостероїдні препарати. Наступила ремісія, проте в нього виникло загострення хронічного тонзиліту. Результатом якої дії глюкокортикостероїдів є дане ускладнення?

A. *Імунодепресивної

B. Протизапальної

C. Протишокової

D. Антиалергічної

E. Антитоксичної

Після тривалого вживання одного з лікарських препаратів у хворого розвинулась підвищена чутливість до простудних захворювань. Який з вказаних нижче лікарських засобів міг сприяти зниженню імунітету?

A.* Преднізолон

B. Резерпін

C. Сустак-форте

D. Настойка женьшеню

E. Клофелін

Хворому, що страждає на склеродермію (колагенове захворювання), був призначений іммунодепресант, що відноситься до групи протималярійних засобів, похідних хіноліну. Препарат хворий приймав довго. З часом в нього зменшилась вага, посивіло волосся, зменшилась гострота зору, з”явилось мерегтіння в очах. Був призначений огляд у окуліста,який терміново відмінив препарат. Визначіть, яким препаратом лікували хворого.

A. *Хінгаміном

B. Циклофосфаном

C. Хіноцидом

D. Кризанолом

E. Метотрексатом

У хворого, який був підвержений впливу йонізуючого опромінювання в імунограмі відмічене різке зниження Т-ланки клітинного імунітету. Який препарат йому потрібно призначити з метою лікування цього стану?

A. * Тімалін

B. Екстракт елеутерококу

C. Настоянку женьшеню

D. Азатіоприн

E. Метилурацил

В терапевтичне відділення госпіталізований хворий з тривалою бронхопневмонією. Антибіотикотерапія не дала належного ефекту. Який препарат для підвищення імунного статусу слід додати до комплексної терапії хворого?

A. *Тималін

B. Анальгін

C. Сульфокамфокаїн

D. Димедрол

E. Парацетамол


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 858 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)