АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

При тривалому безконтрольному вживанні препарату виникла глухота. Який з перелічених засобів має таку побічну дію?

Прочитайте:
  1. Види фармакотерапії і вибір лікарського препарату.
  2. Використання лікарських засобів для прискорення відновлення спортсменів, лікування і профілактики станів перенапруги різних систем організму.
  3. Для зняття марення і галюцинацій у хворої на шизофренію лікар використав аміназин. Який механізм антипсихотичної дії препарату?
  4. Для проведення загальної анестезії лікар-анестезіолог призначив хворому засіб для наркозу пропанідид. Яка тривалість дії цього препарату?
  5. Если к свежему препарату с клетками кожицы лука добавить немного соленой воды, то клетка несколько сморщится, так как
  6. Жінка після перенесеного нервового потрясіння погано спить. Якому з перерахованих снодійних засобів слід віддати перевагу для лікування безсоння?
  7. Жінка після перенесеного нервового потрясіння погано спить. Якому з перерахованих снодійних засобів слід віддати перевагу для лікування безсоння?
  8. Загальна характеристика подразнюючих засобів
  9. Загальна характеристика сульфаніламідних засобів
  10. Інфекційний хворий сенсибілізований до бензилпеніциліну. Застосування якого з перелічених антибіотиків буде найбільш безпечним в даному випадку?

A. *Стрептоміцину сульфат

B. Бензилпеніцилину натрієва сіль

C. Прогестерон

D. Но-шпа

E. Анальгін

У дитини 5 років гостра правостороння нижньодолева пневмонія. При сіянні харкотиння виявлено, що збудник захворювання стійкий до пеніциліну, але чутливий до макролідів. Який препарат найльш доцільно використати у даному випадку?

A. *Еритроміцин

B. Тетрациклін

C. Гентаміцин

D. Стрептоміцин

E. Ампіцилін

До стоматолога звернулась мати дитини 2-х років зі скаргами на порушення у неї зубів. При огляді молочні зуби деформовані, уражені карієсом. З анамнезу встановлено, що мати під час вагітності приймала антибіотики без контролю лікаря. Вкажіть, яку групу антибіотиків, з тератогенною дією, могла приймати мати?

A. *Тетрацикліни

B. Пеніциліни

C. Цефалоспорини

D. Аміноглікозиди

E. Макроліди

До хірургічного відділення поступив хворий з приводу гострого апендициту. Проведена апендектомія. В післяопераційному періоді на протязі 10 днів хворий приймав антибіотик. Через деякий час став спостерігати зниження слуху. Вкажіть, яка група антибіотиків має характерну побічну дію?

A. *Аміноглікозиди

B. Тетрацикліни

C. Поліміксини

D. Цефалоспорини

E. Пеніциліни

Чоловіку 18 років з приводу флегмони плеча була зроблена внутрішньом'язова ін'єкція пеніциліну. Після цього у нього з'явилися тахікардія, ниткоподібний пульс, АТ знизився до 80/60 мм рт.ст. Який вид фармакологічної реакції розвинувся?

A. *Анафілаксія

B. Центральна дія

C. Рефлекторна дія

D. Потенціювання

E. Периферична дія

Місячній дитині була призначена антибактеріальна терапія з приводу бронхопневмонії. Який засіб негативно впливає на розвиток зубів?

A. *Тетрациклін

B. Левоміцетин

C. Нітроксолін

D. Пеніцилін

E. Бісептол

До інфекційного відділення лікарні госпіталізовано хворого з діагнозом бактеріальної дизентерії. Лабораторними дослідженнями встановлено, що збудник чутливий до багатьох протимікробних засобів, однак у хворого виявлені явища анемії. Який препарат протипоказаний хворому?

A. *Левоміцетин

B. Фталазол

C. Фуразолідон

D. Ентеросептол

E. Ампіцилін

Хворий 60 років, госпіталізований в хірургічне відділення, в зв’язку з інфекцією викликаною синьогнійною паличкою, чутливою до антибіотика пеніцилінового ряду. Вкажіть який з перерахованих пеніцилінів, володіє вираженою активністю по відношенню до Psedomonas aeruginosa?

A. *Карбеніцилін

B. Бензилпенціцилін

C. Феноксиметилпеніцилін

D. Оксацилін

E. Метицилін

Хворому 30 років з діагнозом гострий остеомієліт призначили антибіотик який добре проникає в кісткову тканину. На протязі трьох тижнів застосування даного засобу стан хворого покращився. Який препарат був застосований?

A. *Лінкоміцин

B. Біцилін-3

C. Бензилпеніцилін

D. Поліміксин-М

E. Ампіцилін


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 722 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)