АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хворому з аскаридозом було призначено одноразовий прийом протигельмінтного засобу, який відомий також і як імуномодулюючий засіб. Вкажіть цей препарат.

Прочитайте:
  1. Артеріальна гіпертензія, обумовлена прийомом ліків
  2. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  3. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  4. В. Медична сестра прийомного покою.
  5. Величина артеріального тиску залежить від периферичного судинного опору. Вкажіть судини, в яких він найбільший.
  6. Виписати 200,0 емульсії із насіння льону з введенням в неї 8,0 саліцилату натрію (Natrii salicylas). Вівці, внутрішньо на 1 прийом, скорочено.
  7. Вкажіть випадки, коли виявляється коробковий відтінок перкуторного звуку (виберіть всі
  8. Вкажіть зміни на очному дні, що спостерігаються у разі захворювань нервової системи
  9. Вкажіть клінічні форми церебральних арахноїдитів
  10. Вкажіть необхідні методи обстеження.

A. *Левамізол

B. Мебендазол

C. Пірантел

D. Нафтамон

E. Піперазин

23. Хворий при проходженні курсу лікування метронідазолом вжив невелику кількість алкоголю, внаслідок чого розвинулось тяжке отруєння. Поясніть причину отруєння:

A. * Накопичення ацетальдегіду

B. Алергічна реакція

C. Невралгічні розлади

D. Серцево-судинна недостатність

E. Порушення функції нирок

Відомо, що в осіб з генетично обумовленою недостатністю глюкозо-6-фосфатдегідрогенази еритроцитів у відповідь на призначення деяких протималярійних препаратів може розвиватися гемоліз еритроцитів. Як називається цей прояв атипових реакцій на лікарські засоби?

A. *Ідіосинкразія

B. Алергія

C. Сенсибілізація

D. Тахіфілаксія

E. Толерантність

Перед відрядженням за кордон лікарю з метою особистої профілактики малярії призначено засіб з гістошизонтоциною дією. Який препарат одержав спеціаліст?

A. *Хлоридин

B. Бісептол

C. Доксициклін

D. Мефлохін

E. Хінін

Препарат чинить згубний вплив на еритроцитарні форми малярійних плазмодіїв, дизентерійну амебу. Застосовується для лікування і профілактики малярії, лікування амебіазу і колагенозів. Визначте цей препарат.

A. * Хінгамін

B. Еметину гідрохлорид

C. Тетрациклін

D. Еритроміцин

E. Хінін

ЛІКУВАННЯ НЕВІДКЛАДНИХ СТАНІВ.

МЕДИКАМЕНТОЗНЕ ОТРУЄННЯ.

При гіпертонічному кризі хворому ввели магнію сульфат, в результаті чого настало різке зниження артеріального тиску. Введенням якого препарату можна запобігти побічні ефекти сульфату магнію?

A. *Кальцію хлорид

B. Калію хлорид

C. Трилон Б

D. Натрію бромід

E. Натрію сульфат

Вказати стимулятор дихання при отруєнні барбітуратами легкого ступіня.

A. *Бемегрид

B. Кофеїн

C. Цитітон

D. Сиднокарб

E. Камфора

В результаті необережності з фосфорорганічним інсектицидом у робітника виник бронхоспазм. Який з запропонованих бронхолітиків показаний в даній ситуації?

A. *Атропін

B. Беротек

C. Еуфілін

D. Адреналін

E. Ефедрин

У приймальне відділення лікарні доставлений хворий з важким отруєнням невідомою речовиною в стані гострої судинної недостатності. Який із зазначених препаратів необхідно використовувати для невідкладної допомоги?

A. * Мезатон

B. Нафтизин

C. Ізадрин

D. Сальбутамол

E. Анаприлін

У реанімаційне відділення поступив хворий із симптомами гострого отруєння морфіном – втрата свідомості, гіпотермія, дихання Чейн-Стокса, гіпотензія, брадикардія, різкий міоз. Який з перерахованих препаратів буде найефективнішим у даній ситуації?

A. * Налоксон

B. Кордіамін

C. Камфора

D. Етимізол

E. Кофеїн

У приймальне відділення було доставлено хворого з наступною симптоматикою: міоз, гіперсалівація, пітливість, спазм бронхів, блювота і діарея. Було встановлено діагноз: отруєння фосфорорганічними сполуками. Які препарати доцільно включити в комплексну терапію?

A. * Атропіну сульфат і дипіроксим

B. Тіосульфат натрію і бемегрид

C. Налорфіну гідрохлорид і бемегрид

D. Глюкоза і бемегрид

E. Панангін і унітіол


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 635 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)